Pe 21 octombrie reincepe „Miercurea lejera – idei afirmate performativ" – un cadru propus de Maria Baroncea si Eduard Gabia, iar pe 24 si 25 octombrie Centrul National al Dansului – Bucuresti (CNDB) are placerea de a gazdui reprezentatiile spectacolului „OuiBaDa” – creat de cunoscutul si apreciatul coregraf Gigi Caciuleanu.

Despre „Miercurea lejera – idei afirmate performativ" coregraful Eduard Gabia spune: "Un spectacol care neavind un trecut, nu trebuie sa aiba nici viitor, doar un prezent - acum. Disparind, asa cum a aparut, facind doar afirmatia acelui moment. Afirmind in fiecare miercuri, in timp, afirmatiile ajung sa fie ale unei saptamini, ale unor luni, ale unui an - anul afirmatiilor lejere."

In acest format se regasesc multi artisti care doresc sa-si testeze ideile direct in fata publicului. Fara repetitii, fara preparatii si fara plasa de siguranta. Fara emfaza, ci doar cu dorinta genuina de a testa idei si practici performative, intr-un spatiu "lejer" de judecata, care nu le ofera nici garantia succesului, dar nici judecata neiertatoare in fata unui eventual esec.

Intrarea publicului la acest eveniment este gratuita.

Cel de-al doilea eveniment este programat simbata 24 octombrie si duminica 25 octombrie, de la ora 19.00, Sin ala Ronda a CNDB.

Spectacolul ”OuiBaDa”, creatie a coregrafului Gigi Caciuleanu pe o scenografie semnata de Corina Gramosteanu are in distributie pe Cristina Babalac, Paul Cimpoieru, Rasmina Luisa Calbajos, Doina Nicoleta Georgescu, Lari Cosmin Giorgescu, Catalina Ana Gubandru, Szasz Levente, Ana Pepine, Lelia Marcu, Cristian Nanculescu, Arcadie Rusu, Casandra Oana Stelea.

Potrivit comunicatului CNDB, „OuiBaDa”, mai mult decit un balet, este o piesa de teatru coregrafic.100% romanesc, „OuiBaDa” nu il pune in scena numai pe roman, ci fiinta umana in general. „OuiBaDa” este mai mult decit un spectacol. Reprezinta o lume specifica lui Gigi unde absurdul se imbina cu momentele de tandrete, duritatea cotidianului cu emotia poetica, umorul cu amorul..

Pretul unui bilet pentru acest spectacol este de 15 lei (10 lei cu reducere pentru studenti, elevi, pensionari). Biletele se pot achizitiona de la sediul CNDB inainte de inceperea spectacolului.