Peste 35 de lucrari ale unuia din cei mai populari pictori romani actuali, Vitalie Butescu pot fi vazute intr-o expozitie-eveniment gazduita de Ceainaria GreenTea. Deschisa de pe 12 octombrie, expozitia cu vanzare reuneste lucrari ce reprezinta principalele teme ale artistului: casele taranesti, campii, livezi, flori.

Arlechini, portrete, case taranesti, peisaje venetiene fac din saloanele ceainariei scena pe care se deruleaza adevarate reverii semnate de artistul basarabean Vitalie Butescu. Nu o data comparat cu Grigorescu, Vitalie Butescu este astazi unul dintre cei mai populari pictori contemporani romani. Cunoscute in special pentru subiectele adanc inradacinate in arhetipuri familiare (casele taranesti, campii, livezi, flori), tablourile acestuia pun imaginile traditionale intr-o lumina noua, metaforica. Pictura lui Vitalie Butescu emana o caldura luminoasa discreta care este in acelasi timp a picturii, cat si a autorului ei.

La doar 37 de ani, Vitalie Butescu impresioneaza printr-o cariera artistica de amploare, dar mai cu seama printr-un extraordinar dinamism: peste cincisprezece expozitii personale, numeroase participari in cadrul unor expozitii de grup, precum si participari la tabere de creatie si targuri internationale de arta (printre care amintim „Pictori de azi la Balcic”, editia 2008 a Targului de Arta de la Geneva-Europ’Art). Si-a expus lucrarile inca din timpul facultatii in Romania si in galerii private din Germania, Olanda, Belgia, Ungaria, Grecia, Japonia, Marea Britanie (la renumita galerie londoneza „Harlequin Gallery”) si S.U.A.