Trilogia Millennium a facut furori in Europa ultimilor doi ani. De ce? Poate fiindca scriitorul Stieg Larsson a reusit sa spuna intr-o poveste politista ceea ce jurnalistul Stieg Larsson nu putea spune despre coruptia si afacerile necurate din ziua de astazi. Directorul editorial al Editurii TREI, Magdalena Marculescu, s-a aflat in redactia HotNews.ro pentru a discuta online despre succesul acestei trilogii, dar si despre piata bestseller-urilor, care sunt ingredientele unei carti de succes astazi si tendintele in domeniul romanului politist.

  • Intalnirea s-a incheiat
  • Intrati in articol pentru a vedea raspunsurile invitatului

Editura Trei lanseaza joi, in librarii, ultimul volum al Trilogiei Millennium de Stieg Larsson, "Castelul din nori s-a sfaramat".

Jurnalist suedez, Stieg Larsson a murit in 2004, in mod neasteptat, in urma unui crize cardiace. Cu cateva luni inainte, ii predase editorului sau Trilogia Millennium, o serie de romane care aveau sa se numere, dupa disparitia sa, printre cele mai cautate si citite carti din lume. Avand o intriga irezistibila si extrem de complexa, cele trei volume de factura politista ataca teme sensibile din punct de vedere politic, precum coruptia, prostitutia, traficul de influenta.

S-a spus ca moartea lui Larsson s-a datorat indraznelii sale de a dezvalui in roman informatii incomode, pe care el le detinea ca jurnalist, dar care ar fi trebuit sa ramana secrete.

Magdalena Marculescu a studiat la Universitatea Sorbona si la Ecole Normale Superieure din Paris. Este doctor in filosofie al Universitatii din Bucuresti, unde a predat vreme de cativa ani.