THE LOST SYMBOL, cartea cea mai asteptata a ultimilor ani, isi dezvaluie secretele, fiind publicata in 6,5 milioane de exemplare, 5 milioane pentru USA si un tiraj suplimentar de 1,5 milioane de exemplare pentru Marea Britanie, Australia, Noua Zeelanda si Africa de Sud. Lansata pe 15 septembrie in Statele Unite, cartea Simbolul pierdut, de Dan Brown va fi adusa pentru publicul roman in luna decembrie de editura RAO.

In aceasta uimitoare continuare a fenomenului mondial numit Codul lui da Vinci, Dan Brown demonstreaza inca o data de ce este considerat cel mai popular scriitor de thrillere al momentului. Simbolul pierdut reprezinta o cursa uluitoare printr-un labirint real de coduri, secrete si adevaruri nevazute, intr-o confruntare cu un dusman terifiant. Actiunea cartii, desfasurata in incaperile, tunelurile si templele secrete din Washington, D.C., se indreapta intr-un ritm ametitor spre un final cu totul surprinzator.

In deschiderea romanului, profesorul Robert Langdon este chemat pe neasteptate intr-o seara sa tina o prelegere in cladirea Capitoliului din Washington. Insa la cateva minute de la sosirea lui, seara capata o turnura bizara, cand descopera mana sectionata a mentorului sau, Peter Solomon, marcata cu simboluri masonice. Langdon recunoaste in macabra descoperire o invitatie antica, menita sa-l poarte pe cel care o primeste in lumea demult pierduta a intelepciunii ezoterice.

Asa cum intreaga lume a descoperit in Codul lui da Vinci si in Ingeri si demoni, in romanele lui Dan Brown se intretes istorii ascunse, simboluri tainice si coduri enigmatice, iar in Simbolul pierdut autorul il provoaca din nou pe cititor cu o poveste inteligenta si alerta, care ofera surprize la fiecare pagina. Simbolul pierdut este exact ceea ce au asteptat fanii lui Dan Brown… cel mai surprinzator roman de pana acum.

Despre perioada de 6 ani in care nu a publicat nimic, Dan Brown marturiseste intr-un interviu acordat publicatiei Entertaiment Weekly, ca aceasta absenta se datoreaza promisiunii pe care si-a facut-o siesi, aceea de a nu scrie o continuare care sa nu se ridice la inaltimea asteptarilor. ”Scrierea cartii ar fi putut sa-mi ia si 20 de ani. In urma cu 5 ani, ma apucasem sa scriu Simbolul pierdut, dar rezultatul nu m-a multumit deloc.”