"Simbolul pierdut" ("The Lost Symbol"), cel mai recent roman al autorului american Dan Brown, este asteptat sa doboare toate recordurile de publicare in Marea Britanie. Cartea, o continuare a romanului "Codul lui da Vinci", va fi pusa spre vanzare saptamana viitoare, eveniment pentru care au fost pregatite forte de securitate fara precedent, scrie The Telegraph.

Peste 6,5 milioane de exemplare ale romanului au fost tiparite si asteapta sa fie puse la vanzare pe 15 septembrie 2009. Este cel mai mare numar de copii pregatit pentru primul set de publicare din istoria editurii Random House. O versiune electronica a romanului, realizata de Dan Brown in cinci ani, va fi lansata in aceeasi zi cu cartea tiparita.

"Simbolul pierdut" este a treia carte care il readuce in prim-plan pe Robert Langdon, profesor la Harvard, care porneste in rezolvarea unui nou mister. Expertii sustin ca acesta este cel mai cautat roman, dupa ultima carte Harry Potter. Romanul se va concentra de aceasta data asupra francmasoneriei.

Au fost luate masuri extraordinare de securitate pentru a pastra continutul cartii departe de ochii publicului, singurul detaliu pe care editorii l-au transmis fiind faptul ca actiunea are loc in Washington, de-a lungul a 12 ore.

Cartea va putea fi gasita si in librariile din Romania incepand cu ianuarie-februarie 2010, anunta editura RAO, cea care a publicat si Codul lui da Vinci, roman vandut in 450.000 de exemplare.