Expeditiile culturale ale Fundatiei Calea Victoriei prin Bucurestiul vechi continua in luna septembrie cu traseele de simbata:

  • Descopera “Calea Victoriei” - 12 sept, 10:00, pe Calea Victoriei

Calea Victoriei este una din cele mai vechi artere ale Bucurestiului. Inainte de domnia lui Constantin Brancoveanu, strada nu facea parte din Bucuresti, numele ei era Drumul Brasovului si era formata doar din segmentul dintre Cercul Militar si Piata Victoriei. Aceasta strada reprezinta un adevarat muzeu in aer liber. Pe aceasta strada aristocratica putem gasi numeroase palate, muzee si monumente care marcheaza momentele esentiale din istoria orasului.

  • Descopera Bulevardul Magheru - 19 sept, 10:00, pe Bd. Magheru

Bulevardele Balcescu si Magheru au reprezentat in interbelic un bulevard unic in Europa, prin modernitatea sa. Era strada care aducea cel mai mult cu arterele americane, cum era 5th Avenue. Cladirile inalte, geometrice, luau locul arhitecturii clasice, intr-un experiment arhitectonic rar intalnit in Europa. Calatoria noastra va porni din apropierea km 0 al orasului si se va termina in zona Observatorului Astronomic.

  • O plimbare la Sosea - 19 sept, 10:00, pe Sos. Kiseleff

Soseaua Kiseleff este strada pe care, la 8 februarie 1859, a trecut domnitorul Alexandru Ioan Cuza, cand a intrat in Bucuresti iar in 10 mai 1866, tot aici, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen (Carol I) primeste, din partea primarului de atunci al Capitalei, Dumitru I. Bratianu, cheia orasului. La sfirsitul secolului 19 aici se organiza “bataia cu flori”, o petrecere in scopuri caritabile.

  • Descopera Parcul Ioanid - 26 sept, 10:00, in zona Ioanid

Zona Ioanid si Bulevardul Dacia formeaza una dintre cele mai frumoase zone rezidentiale care pastreaza extrem de bine atmosfera bucuresteana din La Belle Epoque dar si cea din perioada interbelica. Casele din aceasta zona sunt monumente de arhitectura si semne ale elegantei si bunastarii unor vremuri apuse. Povestea unui librar numit Ioanid se leaga de aceasta zona dar si de un foarte cochet si discret parc din Bucuresti, loc de intilnire si promenada pentru inalta societate din sec XIX si prima parte a sec XX.

Pentru a participa la expeditii trebuie sa trimiti un mail la contact[at]victoriei.ro si sa spui numele expeditiei la care vrei sa participi.

Cost pentru o expeditie: 30 ron - adulti / 25 ron - elevi, studenti

Mai multe informatii la: www.victoriei.ro