14 – 30 septembrie

Muzeul Taranului Roman la Scoala Satului

In 360 de grade, Ruben Ochoa desfasoara o panorama a vietii cotidiene si a culturii Mexicului prin intermediul a 36 de fotografii. Din acest motiv, fiecare fotografie este insotita de un scurt text descriptiv si anecdotic care face legatura cu urmatoarea fotografie. In acest fel privitorul este initiat intr-o poveste „infinita” in care poate sa decida singur care va fi imaginea cu care sa inceapa sau sa incheie aceasta „calatorie”.

Ruben Ochoa a facut o investigatie amanuntita inainte de a incepe acest proiect care in versiunea sa finala include o larga paleta de imagini care prezinta atat obiecte personale ale Fridei Kahlo, cat si scene din viata cotidiana, medii urbane, locuri de ceremonie prehispanice si, de asemenea, fotografia pictorului Francisco Toledo pe care Ruben Ochoa a surprins-o in Oaxaca.

Ruben Ochoa a participat la expozitii din Mexic, Statele Unite si Spania si a primit mai multe premii nationale si internationale. In iulie 2007 i-a fost acordat premiul de fotografie alb-negru al fundatiei Volpe-Stessens, in cadrul concursului „Salonul International de Arta MERCOSUR”.

Expozitia a fost inaugurat in 2005 la Auditoriul National din Ciudad de México si a fost vizitata de peste 300 000 de persoane. Sub patronatul Ministerului de Relatii Externe din Mexic, expozitia face in acest moment un turneu prin diverse orase din Europa. In 2007 a fost prezentata cu succes in Marea Britanie, Germania, Rusia, Austria etc.

Dupa vernisaj va invitam la proiecta filmului „Fecioara care a zamislit o Natiune”, de Julio Bracho (Mexic, 1942), primul din ciclul de filme “Viziunea lui Julio Bracho” din cadrul evenimentului “Zilele filmului mexican” desfasurat in perioada 14 – 22 septembrie, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman - Studioul Horia Bernea.

Detalii pe www.muzeultaranuluiroman.ro