Michael Shermer este una dintre cele mai importante personalitati ale lumii stiintifice americane de azi. Cartile sale, in care incearca sa demonteze falsele conceptii si credinte din societatea contemporana, sunt foarte cunoscute publicului si au starnit multe dezbateri.

Miercuri, 9 septembrie, Michael Shermer va sustine conferinta cu numele „De ce contează Darwin, argumente împotriva designului inteligent” (ora 17.45), în Amfiteatrul Titu Maiorescu al Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti (Splaiul Independenţei nr. 204).

Evenimentul este organizat de Asociatia Umanista Romana . Intrarea este libera dar trebuie sa va rezervati loc. Amanunte pe site-ul Asociatiei Umaniste.

Michael Shermer se va gasi si la Cluj pe 11 si 12 septembrie, unde va sustine de asemenea o conferinta.

Michael Shermer este redactor al revistei americane Skeptic, fondator al The Skeptics Society si scrie lunar pentru revista Scientific American.

Este profesor adjunct la Universitatea Claremont si a publicat 16 carţi. Una dintre ele, "De ce cred oamenii in bazaconii?", a fost tradusa in romaneste si a aparut la Editura Humanitas, anul acesta.

Michael Shermer: Why Darwin Matters