O rusoaica, suparata ca nu a reusit sa obtina cetatenia franceza, a aruncat cu o cana de ceramica in tabloul "Mona Lisa" fara insa sa-i provoace distrugeri, a declarat un purtator de cuvant al Muzeului Louvre din Paris, citat de Reuters.

Incidentul a avut loc la 2 august, iar femeia a fost arestata imediat.

"Femeia a aruncat cu o cana goala in Mona Lisa, insa nu au existat stricaciuni, deoarece cana s-a spart cand a lovit ecranul care protejeaza pictura", a spus David Madec, purtator de cuvant al muzeului din capitala Frantei.

Femeia era vizibil suparata, a spus Madec, adaugand ca ea a fost supusa, ulterior, testelor psihiatrice.

Femeia a ascuns cana intr-o poseta, marturisind ulterior politistilor ca a fost suparata deoarece nu a primit cetatenia franceza. Femeia a fost eliberata, insa muzeul o va da in judecata.

Mona Lisasau Gioconda este una dintre cele mai apreciate opere de arta aflate in Muzeul Louvre, fiind vizitata anul trecut de 8,5 milioane de vizitatori.

Tabloul, realizat de Leonardo da Vinci intre 1503-1506, a fost furat in 1911 din muzeu de catre un angajat de origine italiana, convins ca pictura apartine Italiei. In 1956, partea inferioara a tabloului a suferit stricaciuni dupa ce a fost atacat cu o solutie acida. Dupa cateva luni, un vizitator a aruncat in pictura cu o piatra. Tabloul este protejat acum de un ecran blindat.