Promenada Operei 2009
Promenada Operei 2009
Foto: Opera Nationala Bucuresti

Peste 4000 de iubitori ai muzicii clasice au participat sambata, 1 august, la editia din acest an a Promenadei Operei, concert extraordinar desfasurat in aer liber, organizat de Opera Nationala Bucuresti (ONB). Melomani, dar si trecatori curiosi au poposit pe esplanada din fata Operei pentru a se bucura de programul de arii din opere celebre si cantonete in interpretarea artistilor consacrati sau mai tineri ai Operei bucurestene.

Inca de la ora 19.00, spectatorii au inceput sa se adune pe esplanada din fata institutiei, iar cele 2000 de scaune puse la dispozitie de organizatori s-au ocupat rapid, astfel ca spatiul verde a devenit curand neincapator pentru melomani, dar si pentru curiosii care s-au oprit din plimbare pentru a-i asculta pe artistii Operei Nationale Bucuresti.

Spectatori la Promenada Operei 2009
Spectatori la Promenada Operei 2009
Foto: Opera Nationala Bucuresti
Asa cum fusese programat, spectacolul a inceput la ora 21.30, cu Preludiul actului al III-lea din opera „Lohengrin” de Richard Wagner, la pupitrul orchestrei ONB aflandu-se dirijorul Tiberiu Soare. Programul, prezentat de publicistul Sever Voinescu, a cuprins lucrari cunoscute de Giuseppe Verdi, Georges Bizet, Giacomo Puccini, Gioacchino Rossini, Franz Lehàr, dar si cantonete celebre precum „O, sole mio!” sau „Torna a Surriento”. Editia de anul acesta a reunit tineri solisti care s-au facut deja remarcati in spectacolele ONB: Antonela Barnat, Mihaela Ispan, Teodor Ilincai, Maria Jinga, Bogdan Mihai, Aurelia Florian. Alaturi de ei, au cantat si artisti lirici cunoscuti publicului de gen: Eugen Secobeanu, Silvia Sorina Munteanu, Iordache Basalic si Mihaela Stanciu. Concertul s-a incheiat, in aplauzele publicului, cu celebrul „Brindisi” din „La Traviata” de Giuseppe Verdi.

Eveniment aflat la cea de a treia editie, Promenada Operei este un spectacol anual cu acces gratuit oferit celor care iubesc muzica de calitate. Cu fiecare editie numarul spectatorilor a crescut, nu numai din randul publicului fidel operei, ci si tineri curiosi sa cunoasca mai bine acest gen de muzica, spun organizatorii. Astfel, pe peluzele din fata Operei Nationale Bucuresti, s-au instalat (chiar si pe scaune aduse de acasa!) peste 4000 de spectatori, care nu s-au lasat alungati de cele cateva picaturi de ploaie cazute pe la mijlocul evenimentului, ramanand pana la sfarsit, in acordurile muzicii de opera.