Institutul Cultural Roman din Tel Aviv va invita, in perioada 3 – 15 august 2009, la a 34-a editie a Targului international de arte si mestesuguri de la Ierusalim. Sub titlul מרומניה סיפורים עממים ... היה היה פעם/ “Once Upon A time: A Romanian Imaginary”/ „A fost odata ca niciodata...”, artistele Ema Hagiu si Monika Paduret, membre ale Uniunii Artistilor Plastici Profesionisti din Romania, cunoscute pentru lucrarile inspirate din povesti, legende si basme romanesti, vor prezenta lucrari unicat sau serii mici, informeaza ICR Tel Aviv.

Monika Paduret va expune ceramica: obiecte decorative si de podoaba, realizate in tehnici traditionale, din argila cu glazuri si angobe.

Ema Hagiu va prezenta pictura pe sticla, realizata intr-o tehnica proprie, cu vopsele speciale in straturi, cu interventii cu acul (gravare) si accente de schlachmetal, incadrate cu lemn pictat.

Cele doua artiste vor oferi demonstratii de lucru si workshop-uri ad-hoc pentru publicul prezent la targ.

Targul International de Arte si Mestesuguri de la Ierusalim este cel mai mare targ de profil din Israel, reunind la fiecare editie peste 150 de artisti din Israel si 30-40 de standuri nationale, prezentand obiecte decorative realizate in tehnici din cele mai diverse, de la tehnicile traditionale pana la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate. De asemenea, au loc demonstratii de lucru, workshop-uri, spectacole de teatru, muzica, dans si un targ international culinar.