L-am vazut pe Mihai Stanescu intr-un interviu din „Jurnal cultural“. Tocmai si-a lansat un nou album, “Cod portocaliu”, despre care pretinde ca ar fi si ultimul. Vorbea taraganat si insista, masochist, pe lipsa de succes a albumelor sale in anii 2000: „Cand am lansat am avut 10.000 de persoane care au facut coada la librarie, acum, pentru , au venit doar 2 persoane”, scrie Catalin Sturza pe blogul sau.

Am discutat si eu, acum 2 sau 3 ani, cu Mihai Stanescu, in „buticul” sau de vizavi de Sala Palatului. intalnirea ar fi fost deprimanta, daca graficianul n-ar fi atins din cand in cand cate un subiect surprinzator, cu un umor foarte viu. Pe cat de daramat si de dezolat pare omul, pe atat de revigorant e umorul sau.

Mi-a spus si mie aceleasi povesti, ca se lasa de desenat, ca toata lumea l-a uitat dupa ce inainte cozile blocau strada la lansarile sale, ca gloria sa a fost in anii ‘80, cand desenele i-ar fi fost interzise, ca acum isi vinde singur albumele mergand din librarie in librarie, ca „buticul” e in prag de faliment. Am inteles din emisiunea de aseara ca afacerea, totusi, inca i-ar merge.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Catalin Sturza.