76 de filme din 14 tari vor intra in competitia Muuuvi Fest 2009 pentru castigarea trofeului “The BloodyCow Award". Inscrierea filmelor s-a incheiat in data de 10 iulie, iar biletele au fost puse deja in vanzare. Festivalul are loc in perioada 31iulie-3 august la Gheorgheni, jud. Harghita.

Pretul unui bilet este de 70 RON. Se poate lua bilet redus pe toata durata festivalului, doar de la locatie si doar in prima zi, urmand ca, in celelalte zile sa poti cumpara bilete pentru o zi la pretul de 30 RON.

Filmele sunt vizionate de un juriu international, format din cinci membri:

Maria João Cruz - scenarist din Portugalia, directoare a “Festival de Microfilmes de Lisboa – Short Films for Small Platforms”;

Catalin Leescu - regizor roman, asociat la casa de productie independenta Carter Films;

Andrei Gheorghe- showman, moderatorul emisiunii „Ultima ora” de pe Realitatea Tv, moderator al emisiunii radio „Cu Gheorghe si Mihaiu” de pe Radio Guerrilla, autor al mai multor carti;

Max Hattler - animator din Anglia, masterand la “Royal College of Art”, de 2 ori premiat la Muuuvi Fest;

Andreea Martignoni - istoric italian de animatie, reprezentantul oficial al street-artistului BLU.

In afara de trofeul festivalului "The BloodyCow Award" vor mai fi acordate premii pentru urmatoarele categorii: Cel mai bun film de animatie, Cel mai bun scurtmetraj de fictiune, Cel mai bun film documentar, Cel mai bun film experimental, Cel mai bun director de imagine, Cel mai bun regizor, Cel mai bun realizator local si Cel mai bun film studentesc.

Premiile sunt realizate de catre tanara artista Orosz Annabella.

Muuuvi Fest a inceput in 2004 din ambitia a doi tineri, Selyem András si Aaron Balázs, sub numele de "muuuvi - international short film festival". Scopul festivalului este sa gaseasca cel mai original personaj de film care sa-l detroneze pe Kenny din SouthPark sau pe James Bond din Agentul 007.

In decursul celor patru editii ale festivalului s-au prezentat peste 1.000 de scurtmetraje din intreaga lume si au participat la festival creatori de filme din Statele Unite pana in Congo printre care personaje celebre ca M. Tóth Géza (nominalizat la Oscar cu animatia Maestro) si street-artistul BLU din Italia.

Organizatorii vor oferi pe perioada festivalului 4 nopti de jam session tinut de Dj-ii din bucataria Muuuvi, condimentat de Vj-i renumiti din Ungaria, Londra si Tokyo. Cateva preparate: Dj Vasile, Electric Brother, Ali Bishop, sZempöl zenekar, Cyborg Templar, Vj Max Hattler, Vj Aaron, Vj Tutu, Glowing Bulbs Vj Collective si multi altii.

Totodata, Muuuvi Fest isi anunta prezenta si la festivalul “Peninsula”, cu un cort special amenajat unde ziua se vor putea viziona filmele din editiile anterioare, iar seara se va dansa la petrecerile Cinemix cu Dj El Tshango Tango si Vj Aaron.