Teatrul de papusi PUCK din Cluj-Napoca va sustine trei spectacole organizate de ICR Madrid, in perioada 25-26 iulie 2009. Piesa Motanul Vrajitoarei dupa Korky si Thomas, in regia lui Decebal Marin va fi reprezentata pe 25 iulie (2 spectacole) in Parcul Retiro din Madrid, in cadrul Festivalului Veranos de la Villa (Verile orasului) – Titirilandia, editia a 16-a, iar pe 26 iulie in Parcul Liana din orasul Móstoles, din Comunitatea Madrid, la Gala teatrelor de papusi in aer liber, editia a 5-a.

Spectacolul Motanul vrajitoarei, in regia lui Decebal Marin, dupa o scenografie semnata de Sandu Marian are o distributie formata din Ramona Atanasoaie, Dana Bontidean, Angelica Lupeanu, Calin Muresan.

Prezenta teatrului PUCK la Festivalul VERANOS DE LA VILLA, Titirilandia si la Gala teatrelor de papusi in aer liber din Móstoles se inscrie in strategia de promovare a valorilor contemporane romanesti, a teatrului de papusi si marionete, marcand o premiera romaneasca intr-unul din cele mai vizibile si de succes festivaluri din Madrid. Tiririlandia, aflat la a 16-a editie, si respectiv Gala teatrelor de papusi din Móstoles, editia a 5-a, au ajuns in prima linie din circuitul international al festivalurilor de gen, prin calitatea, diversitatea si ineditul spectacolelor pe care le promoveaza, adresate in general unui public tanar si foarte tanar. Printre tarile participante la aceasta editie: Argentina, Brazilia, Italia, Columbia, Ecuador, Costa Rica, Franta, Romania si Spania.

Participarea romaneasca in premiera a fost facilitata de universalitatea spectacolului non-verbal Motanul vrajitoarei, ce include elemente originale de animatie, premiat in mai multe ocazii in festivaluri internationale, printre care cel de la Lomza, Polonia 2005, pentru Arta animatiei.

Teatrul de Papusi PUCK a luat fiinta in anul 1950, avand ca specific o activitate artistica paralela a celor doua sectii: romana si maghiara, cu spectacole adresate cu precadere copiilor. Multe din titlurile importante montate de-a lungul timpului au avut versiuni jucate atat in limba romana, cat si in limba maghiara.

Puck este, din 2002, amfitrionul unicului festival international de teatru de papusi si marionete din Romania. Ambele manifestari madrilene sunt ferm sprijinite si promovate de Primaria din Madrid, respectiv Primaria din Móstoles, din dorinta de a recupera o traditie populara foarte indragita de toti, destinata in special publicului tanar.