Ioana Paun, Peca Stefan si Jean-Lorin Sterian sunt castigatorii celei de-a doua sesiuni a programului de rezidenta Attic Arts 2009 organizat de Institutul Cultural Roman din Londra, se arata in comunicatul institutiei.

Castigatorii au fost evaluati si selectati dintr-un numar de 30 de candidati, de catre o comisie alcatuita din: Mik Flood - analist independent de politici culturale, Gabriela Massaci - directorul ICR Londra, Simona Nastac – coordonator de proiect ICR Londra.

Rezidentii vor locui timp de doua luni in mansarda boema din 1 Belgrave Square, la cativa pasi de Buckingham Palace, Royal Albert Hall si Serpentine Gallery.

Ioana Paun - artist performativ, absolventa a facultatii de regie teatru la UNATC Bucuresti, in prezent masterand la Goldsmiths College, University of London.

A participat la numeroase festivaluri, ateliere si proiecte de teatru si arte vizuale precum: Surge Festival (Goldsmiths College, 2009); Festivalul Teatrul tineretului (Piatra Neamt, 2008) cu spectacolele L-V:8-16 si Interzis sub 18 ani; Teatrul Green Hours (Bucuresti, 2008) cu actiunea Eu reprezint Romania!; Made in China - performanta despre consumism, Teatrul Desant (Bucuresti, 2007); Locked - performanta despre rutina domestica, Teatrul Desant (Bucuresti, 2006).

Ca rezident Attic Arts, Ioana Paun va lucra la un proiect de arta publica numit X Street-The live sound of the hammer-throw. Proiectul analizeaza implicatiile sociale si estetice ale planului de reconstructie a zonei Hackney din Estul Londrei pentru Jocurile Olimpice din 2012. Proiectul se desfasoara cu sprijinul Agentiei Live Art Development si Primariei din Hackney.

Peca Stefan - dramaturg, castigatorul premiului dramAcum pentru cel mai bun scenariu de teatru in 2002 si al premiului pentru cea mai buna drama de relatii la London Fringe Report Awards cu piesa Sunshine Play in 2006. A studiat la Universitatea din New York, iar in 2005 a obtinut o rezidenta la Royal Court Theatre.

Piesele sale sunt traduse in engleza (The Sunshine Play, Bucharest Calling, Colors, Romania 21, The Complete Truth About the Life and Death of Kurt Cobain, New York [Fuckin' City], I HATE HELEN), franceza (U.F.), germana (Romania 21, Nils' fucked-up Day, Jazz), turca (Romania 21), si italiana (The Sunshine Play). Au fost prezentate in New York (The Lark Theatre, New York University), Londra (Royal Court International Residency), Dublin (Dublin Fringe Festival), Berlin (Schaubuehne Theatre), Wiesbaden (New Plays From Europe Biennale), Graz si Leeds (JANUS project), Franta (Paris, Lyon, Grenoble, Avignon), Sankt Petersburg (RAINBOW Festival), Roma (Teatro Valle) si numeroase festivaluri nationale din Romania.

Pe timpul rezidentei, Peca Stefan va lucra la piesa Under Pressure/Home Away 3.0, care prezinta trei povesti despre esec si dragoste in contextul crizei financiare.

Jean-Lorin Sterian este scriitor, regizor, scenarist si jurnalist. A publicat romanul Lorgean (Polirom, 2007) si volumele de proza scurta Postume (Amaltea, 2002), The Writer Goes Hunting (ProLogos, 2001), Baltazar si Hazardul (Metafora, 1997). Este autorul scenariilor de film de scurt si lung metraj Principiul dragostei comunicante (2006), Dimineti fara net (2006) si Bachelor Hour (2007, co-scenarist cu Ioana Joca). In 2008, a initiat proiectul Lorgean Theatre - teatru de apartament, in propria sa garsoniera din Bucuresti.

Pe durata rezidentei Attic Arts, Jean-Lorin Sterian va dezvolta proiectul Lorgean Theatre si va avea intalniri cu profesionisti de teatru de la Royal Court, Young Vic, Soho Theatre, Forced Entertainment si Theatre 503.

Attic Arts este un program de rezidenta la ICR Londra, care ofera profesionistilor romani din diferite discipline umaniste pana la 2 luni de rezidenta in garsoniera mansardata a Institutului (attic - care da si numele programului). Se acorda anual opt rezidente, in doua sesiuni, cu termenele limita de inscriere a dosarelor 31 ianuarie si 15 iunie.