Noaptea Institutelor Culturale 

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 19 iunie 2009, 18:47 Actualitate | Cultură


Vineri, 26 iunie 2009, de la orele serii pana spre zori, se desfasoara la Bucuresti a treia Noapte a Institutelor Culturale. Iubitorilor de cultura la lumina lunii li se propun  peste 70 de evenimente ce cuprind proiectii de film, concerte, expozitii, degustari si alte provocari, informeaza ICR.

Concura intru colorarea noptii, sub egida retelei Institutelor Culturale Europene (EUNIC), 12 co-organizatori, in opt locatii (la adresele indicate): Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38) – „Ghici cine vine la... ICR?“, British Council (Calea Dorobantilor nr. 14) – Reteta pentru o experienta desavarsita de invatare, Centrul Cultural al Republicii Ungare (Str. Batistei nr. 39) – „De ce evolueaza istoria asa cum evolueaza? Pentru ca omenirea sa se poata desparti cu usurinta de trecut“, Centrul Ceh (Str. Ion Ghica nr. 11) – The Happy Makers, Institutul Cervantes (Marin Serghiescu nr.12) – Experimentalism Contemporan, Institutul Francez (Bd. Dacia nr. 77) – cu o Noapte a Gurmanzilor, Institutul Polonez (Str. Popa Savu nr. 28) – cu Arte la gradina, Institutul Italian de Cultura „Vito Grasso“ (Aleea Alexandru nr. 41) – Noaptea Lunaticilor, Delegatia Wallonie-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Institutul Goethe, Fundatia Culturala Greaca. Partener in premiera al proiectului, RATB a conceput un traseu nocturn special, pentru un transfer optim de la un institut la altul. Alternativ, se pot folosi biciclete inchiriate de la Centrul Cicloteque (Bd. Mihail Kogalniceanu nr. 34-46), cu program prelungit corespunzator ocaziei.

Oricare ar fi parcursul ales, noaptea ofera si o combinatie unica: un puzzle din opt piese distribuite in cele opt locatii ale evenimentelor. Ansamblul lor dezvaluie adresa de e-mail la care, pana luni, 29 iunie, sunt asteptate pareri despre Noaptea Institutelor Culturale. Semnatarii celor mai convingatoare mesaje se vor bucura de premii oferite de fiecare dintre cele 12 institute si centre culturale participante.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de KRUK Romania

Datoria - un cuvânt la fel de urât precum lunea din săptămâna lucrătoare

Definiția cuvântului datorie, conform DEX-ului, este una simplă: sumă de bani sau orice alt bun datorat cuiva. Dar dincolo de o definiție seacă, datoria este un cuvânt care transmite de cele mai multe ori o stare negativă. “Am o datorie” - știi că trebuie să dai ceva înapoi, o obligație care trebuie să fie îndeplinită. Fie că ai o datorie la un prieten, la o bancă sau la furnizorul de utilități, datoria apare ca urmare a unei nevoi într-un anumit moment, iar veniturile nu îți permit să acoperi acea nevoie. Soluția cea mai la îndemână pare a fi împrumutul. Dar este oare chiar cea mai bună soluție?

290 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi