Directorul SRI, George Cristian Maior lanseaza volumul Noul aliat - regandirea politicii de aparare a Romaniei la inceputul secolului XXI in cadrul Bookfest 2009. Volumul se adreseaza celor interesati de istoria recentã a Romaniei, de eforturile desfãsurate pentru integrarea in NATO si in Uniunea Europeanã. Cartea va fi lansata in prezenta autorului joi, 18 iunie, ora 15.00, la standul Editurii RAO. Alaturi de autor vor participa ca invitati Prof. Dr. Ioan Mircea Pascu si Prof. Dr. Vasile Dancu.

Volumul prezinta un punct de vedere autorizat, al unui specialist, privind demersurile Romaniei pentru integrarea euroatlanticã si pentru primirea in structurile Uniunii Europene.

Culegere de studii, articole si conferinte din perioada 2001–2004, in care autorul trateazã teme de stringentã actualitate, cum ar fi abordãrile lui Robert Cooper si Robert Kaplan despre provocãrile internationale in secolul XXI, noua identitate strategicã a Romaniei, aderarea tãrii noastre la NATO si UE, analize geopolitice privind spatiul Mãrii Negre si al sud-estului Europei, transformarea sectorului de securitate nationalã, politica si strategiile de apãrare.

George Cristian Maior a absolvit Facultatea de Drept si a obtinut un M.A. in drept international la Universitatea George Washington, Washington DC. Din 1992 este diplomat in Ministerul Afacerilor Externe. In perioada 2001–2004 a fost secretar de stat si sef al Departamentului pentru Integrare Europeanã si Politicã de Apãrare in Ministerul Apãrãrii, iar in 2005–2006 a fost presedinte al Comisiei pentru Apãrare in Ministerul Afacerilor Externe. Actualmente, din octombrie 2006, este director al Serviciului Roman de Informatii.