Dincolo de traducerile in strainatate, cei mai pretuiti scriitori romani se intalnesc luna de luna, la Clubul Taranului, cu publicul lor dintai, cel mai drag, cel de acasa. Asculta-i citind, intreaba-i multe si marunte! Marti, 16 iunie, la ora 19, va fi intalnirea cu Lucian Dan Teodorovici si Florin Lazarescu. Moderator: Simona Sora.

Lucian Dan Teodorovici va citi din cea mai recenta carte a sa, Celelalte povesti de dragoste, publicata la Editura Polirom.

Cartea contine unsprezece texte care pot functiona atat ca proze de sine-statatoare, cat si ca niste secvente ale unui roman a carui tema centrala este ratarea dragostei. Iar ratarea se desfasoara pe mai multe planuri, fiecare dintre „povesti” aducand cu sine o nuanta in plus, o idee in plus pentru a contura intregul.

Lucian Dan Teodorovici a mai publicat pana in prezent: Circul nostru va prezinta, Atunci i-am ars doua palme, Cu putin timp inaintea coborarii extraterestrilor printre noi.

Florin Lazarescu va citi la Clubul Taranului fragmente din Lampa cu caciula, publicata tot la Editura Polirom. Cartea este o selectie din povestirile scrise de autor in ultimii zece ani, reunite sub titlul celei mai cunoscute dintre acestea, Lampa cu caciula, care a fost ecranizata in 2006, in regia lui Radu Jude si care a obtinut peste 30 de premii la festivaluri internationale.

Povestirile construiesc o carte despre copilarie, despre inocenta pierduta a lumii contemporane. Fiecare personaj (indiferent daca e vorba despre copilul care isi duce impreuna cu taica-su televizorul la reparat sau despre cel ce merge pe jos pana la balci pentru a vedea Balena Goliat, despre paznicul de iaz care e „prieten” cu un crap ori despre batrana ce se imbata asteptand intoarcerea fiului sau de la puscarie) traieste intr-un scurt timp o adevarata aventura, o drama ori o comedie – acestea reusind sa fie totodata firesti, umane, dar si spectaculoase.

Florin Lazarescu a mai publicat: Cuiburi de vasc, Ce se stie despre ursul panda si Trimisul nostru special.

Sponsor: Fundatia Horia Rusu

Partener: Clubul Taranului

Parteneri media: 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, Smart FM, Port.ro, HotNews.ro, Observator cultural, Ziua