Vedete celebre ale baletului moscovit vor evolua intr-un spectacol grandios pe scena Salii Palatului din Bucuresti. Sambata, 13 iunie de la ora 20.00 balerini ai Teatrului Academic de Balet Clasic din Moscova si corpul de balet Balsoi vor evolua in spectacolul de balet "Spartacus".

Spectacolul Spartacus, balet in doua acte, pe muzica lui A.I. Haciaturian, surprinde momentul istoric, starea de spirit si atmosfera unica a caderii Romei antice, recurgand la mijloacele artistice ale secolului XXI: regia, scenografia, coregrafia sunt moderne, inedite, grandioase, realizate cu profesionisti si vedete ale Teatrului Academic de Balet Clasic din Moscova si corpului de balet Balsoi.

Cei 66 de balerini isi vor demonstra maiestria dansului si vor incanta privirile cu cele peste 300 de costume in care vor evolua.

Celebrele vedete ale Teatrului Academic de Balet Clasic din Moscova si corpul de balet Balsoi vor evolua sambata, 13 iunie, incepand cu ora 20.00, la Sala Palatului, in spectacolul de balet "Spartacus".

Evenimentul cultural are loc la initiativa primarului Neculai Ontanu, administratia locala a sectorului 2 fiind partener in organizarea acestui proiect cultural al anului.

Baletul clasic in stil modern "Spartacus" (in doua acte, pe muzica lui A.I. Haciaturian) surprinde momentul istoric, starea de spirit si atmosfera unica a caderii Romei antice, recurgand la mijloacele artistice ale secolului XXI: regia, scenografia, coregrafia sunt moderne, inedite, grandioase, realizate cu profesionisti si vedete ale Teatrului Academic de Balet Clasic din Moscova si corpului de balet Balsoi (66 de balerini, peste 300 de costume).

Prim-solisti spectacolului vor fi Artem Khoroshilov, Alexei Orlov, Nicholas Chevychelov, Lyudmila Doksomova, Victoria Smirnova si Svetlana Lobanova.

Spectacolul "Spartacus" face parte din proiectul national cultural al anului 2009 "Arta contra drog".