Tanarul pianist Andrei Licaret va concerta pe scena Flagey din Bruxelles, duminica 21 iunie, intr-un eveniment sub forma unui brunch muzical din cadrul seriei ...Un Dimanche Matin …. Rencontres avec des musiciens roumains et leurs invités, informeaza Centrul Roman de Informare de la Bruxelles. Andrei Licaret este fiul binecunoscutului pianist, clavecinist si organist Nicolae Licaret, considerat a fi unul dintre cei mai talentati si promitatori artisti din generatia sa. Programul concertului sustinut de tanarul artist roman va cuprinde lucrari de Ludwig van Beethoven, Franz Schubert si Frédéric Chopin.

Evenimentul, organizat de Centrul Roman de Informare de la Bruxelles si Institutul Cultural Roman, in colaborare cu European Artists Management are un program al carui concept consta in prezentarea intr-un mediu urban, mobil si educat artistic din Bruxelles a unor tineri muzicieni romani si invitatii lor, prin organizarea, in ultima duminica a fiecarei luni, a unui eveniment muzical romanesc la Flagey.

Publicul invitat la aceasta serie de concerte este in egala masura reprezentat de iubitorii de muzica clasica in genere si de tineri belgieni care sunt obisnuiti cu oferta artistica a Flagey – simultan de inalta calitate in deschiderea catre noi orizonturi culturale atat geografice cat si ca gen estetic si de expresie artistica.

Andrei Licaret s-a afirmat in viata muzicala romaneasca inca din anii de scoala, indrumat de tatal sau, beneficiind si de o larga deschidere catre tot ce inseamna arta interpretativa pe plan mondial. Andrei Licaret a demonstrat, in ultimul deceniu, seriozitate, o munca sustinuta si tenace. Perfect stapan pe mijloacele sale de expresie, cu o tehnica riguroasa si un discurs fluent, dovedind deopotriva sensibilitate si anvergura solistica, a convins ca este un pianist format, capabil sa abordeze partituri de mare complexitate, cucerind prin claritatea constructiei, prin tuseul rotund, prin coloristica bogata si maniera echilibrata a interpretarii sale ca solist. Andrei Licaret este castigatorul a multor competitii internationale precum Jeunesses Musicales, Yamaha, Lory Wallfisch, Mihail Jora, se arata in comunicatul Centrului Roman de Informare de la Bruxelles .