O selectie din cele mai bune filme de la Festivalul International de Film Transilvania 2009 vor fi proiectate in premiera la Noul Cinematograf al Regizorului Roman de la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti, in perioada 10-18 iunie.

De la Nord – Premiul Transilvania pentru cel mai bun film la TIFF 2009 – pana la cel mai controversat film la Cannes 2009, Anticristul de Lars Von Trier, vor fi prezentate in total 18 filme, 18 experiente cinematografice de neuitat.

NOUL CINEMATOGRAF AL REGIZORULUI ROMAN - Studioul Horia Bernea este un proiect cultural al Muzeului Taranului Roman avand ca obiectiv prezentarea unei selectii de film european de fictiune si documentar, promovarea tinerilor regizori romani si europeni, a creatiilor lor artistice si documentare, sustinerea dialogului creatorilor cu publicul din Romania.

MTR isi propune crearea unui cinematograf de arta in Bucuresti, un cinematograf al publicului cultivat, un spatiu al artei cinematografice si al dialogului intelectual. Comitetul de selectie a filmelor este alcatuit din: Dumitru Budrala, Nae Caranfil, Tudor Giurgiu, Radu Mihaileanu, Catalin Mitulescu, Cristian Mungiu, Radu Munteanu Corneliu Porumboiu, Cristi Puiu, Alexandru Solomon. Fiecare regizor va asigura in mod direct si independent programul unei luni de proiectie. In fiecare luna va fi organizata o discutie libera cu regizorul care a propus selectia filmelor. De asemenea, vor fi organizate intalniri si discutii cu autorii filmelor vizionate.

In cadrul proiectului, un loc privilegiat il are filmul documentar, caruia ii va fi dedicata permanent ziua de miercuri.

Pretul unui bilet este de 8 lei.