VERTICAL SHOW by XtREme - spectacol de dans acrobatic la inaltime pe un decor de animatii de Marilena Oprescu & Sorin Olexiuc. In serile de 28, 29 si 30 mai, la orele 21:15 si 22:00, pe fatada Universitatii de Arhitectura, trupa XtREme şi ArCuB prezintă "Vertical", un show inedit, unic în peisajul românesc, organizat in cadrul B-FIT in the Street.

Dorel Moiş şi echipa danseaza, pe verticală, pe exteriorul Universităţii de Arhitectură, suspendaţi la 12 metri. Faţada clădirii (partea dinspre Teatrul Naţional Bucureşti) devine în acelaşi timp ecran pentru o proiecţie de animaţie realizata de Marilena Oprescu şi Sorin Olexiuc, a cărei poveste se împleteşte cu graţia şi performanţa dansatorilor.

La graniţa dintre sport şi arte - dans, muzică, teatru -, XtREme îmbină acrobaţia cu spectaculoase mişcări coregrafice. Fie că sfidează gravitaţia ca nişte alpinişti, fie că execută (pe sol sau în aer) acrobaţii care par imposibile şi necesită multă mobilitate, forţă şi echilibru, ei reuşesc să fascineze publicul şi să îl implice emoţional în fiecare spectacol.

XtREme este un grup format şi instruit de Dorel Moiş (medalii de aur la Campionate Europene şi Mondiale de Gimnastică Aerobică; colaborare cu Debra Brown, coregrafă la renumitul Cirque du Soleil). Din trupă mai fac parte: Alina Ulmeanu, Andreea Dumitraşcu, Luminiţa Brad şi Casian Bădescu, informeaza Asociatia Culturala Artmix.