Inscrierile la cea de-a cincea editie a Muuuvi Fest se fac pana pe 10 iulie 2009. Pentru trofeul “The BloodyCow Award” trebuie sa prezinti cel mai original personaj de film, de animatie sau de documentar, personaj capabil sa detroneze pe Kenny din SouthPark sau pe James Bond din Agentul 007.

Durata maxima a filmului este de 13 minute, iar productia trebuie trimisa in format DVD PAL/ Mini DV, subtitrat in limba engleza, la care se ataseaza 1-5 cadre din film la rezolutie mare pe un CD si se completeaza formularul de inscriere descarcat la adresa: http://muuuvi.files.wordpress.com/2009/05/muuuvi_2009_entry_form.pdf.

Si inca o conditie, filmul sa nu fie mai vechi de 1 ianuarie 2007 si sa nu contina scene explicite de violenta sau pornografie. Filmul se trimite la adresa postala:

Centrul Cultural si Arte Lazarea, Aleea Bastionului, nr. 67, Cod 537135,Lazarea, Jud. Harghita, Romania - cu mentiunea „Muuuvi”, si data stampilei postale sa fie cel tarziu din 10 iulie 2009.

Filmele vor fi vizionate de un juriu international, format din cinci membri, iar premiile sunt facute anul acesta, de catre tanara artista Orosz Annabella. Vor fi acordate si alte premii in afara de premiul "The BloodyCow Award": Cel mai bun film de animatie, Cel mai bun scurtmetraj de fictiune, Cel mai bun film documentar, Cel mai bun film experimental, Cel mai bun director de imagine, Cel mai bun regizor, Cel mai bun realizator local si Cel mai bun film studentesc.

Muuuvi Fest a inceput in 2004 din ambitia a doi tineri, Selyem András si Aaron Balázs, sub numele de "muuuvi - international short film festival". Scopul festivalului este sa gaseasca cel mai original personaj de film care sa-l detroneze pe Kenny din SouthPark sau pe James Bond din Agentul 007. Festivalul este totodata si un substitut de cinema pentru comunitatea de aproximativ 60.000 de locuitori din depresiunea Gheorgheni. De cand s-a inchis cinematograful "Miorita" din municipiul Gheorgheni, locuitorii zonei au pierdut contactul cu lumea filmelor de cinema. In decursul celor patru editii ale festivalului s-au prezentat peste 1000 de scurtmetraje din intreaga lume si au participat la festival creatori de filme din Statele Unite pana in Congo printre care personaje celebre ca M. Tóth Géza (nominalizat la Oscar cu animatia Maestro) si street-artistul BLU din Italia.

Pentru ca Muuuvi Fest a ajuns la a cincea editie si acesta este un motiv de sarbatoare, am schimbat imaginea festivalului si am deschis calea si altor arte vizuale. De acum inainte numele oficial al festivalului este pur si simplu Muuuvi Fest. Vacuta cu camera, din logo, a fost inlocuita de cele cinci fete oachese ale ei, ca mascote ale festivalului.

Organizatorii asigura ca schimbarile nu vor influenta party-urile care vor dura pana-n zori, anul acesta cu mai multi DJ-i si formatii diverse. Si ca sa fie si mai interesant, tensiunea va fi generata in timpul chefurilor si de catre artisti vizuali veniti din Londra si Tokyo. Neschimbat ramane si bucataria in aer liber, numai bun pentru condimentat taclalele lungi la o bere. Toate astea in peisajul pitoresc al castelului renascentist "Lázár" din Lazarea/Harghita. Festivalul pune la dispozitia celor care vin cu cortul camping dotat cu grupuri sanitare.