Teatrul „Luceafarul” din Iasi va juca pe scena pragheza in spectacolele „Furtuna” si „Punguta cu doi bani” in cadrul Festivalului International al Marionetelor, care se desfasoara in perioada 20 – 31 mai. La Festivalul International al Marionetelor alaturi de Teatrul Luceafarul vor mai evolua trupe teatrale din 15 tari.

Cunoscutul text shakespearian „Furtuna” este prezentat intr-o infatisare scenica speciala, accesibil si copiilor intre 7 si 14 ani. Replica unuia dintre personaje „e un teatru de papusi insufletite” devine idee de spectacol. Jocul la vedere al actorilor, marionetele supradimensionate, muzica, miscarea, imaginea scenica sunt mijloacele de expresie artistica cu care a jonglat echipa de realizatori. Spectacolul in regia semnata de Bogdan Dragulescu va fi jucat pe 24 mai, pe scena Bibliotecii Municipale.

Cel de-al doilea spectacol adus pe scena pragheza, pe 31 mai la Teatrul Karlova, este renumita poveste „Punguta cu doi bani” de Ion Creanga, dramatizata de Ion Agachi. Spectacolul „Punguta cu doi bani” este unul dintre cele mai longevive spectacole ale teatrului iesean, figurand neintrerupt pe afisul sau inca din 1988.

Potrivit comunicatului ICR Praga, la Festivalul International al Marionetelor vor mai juca trupe teatrale din Polonia, Suedia, Slovenia, Franta, Germania, Cehia, Cipru, Ungaria, Italia, Spania, Thailanda, Brazilia, Chile, Iran, Venezuela. In programul Festivalului mai sunt incluse seminarii, mese rotunde si ateliere de creatie, proiectii de filme si de spectacole inregistrate.

Participarea in cadrul Festivalului este finantata de Institutul Cultural Roman prin Programul Cantemir, prezenta la Praga fiind sprijinita de Institutul Cultural Roman din Praga.