Centrul National al Dansului – Bucuresti (CNDB) organizeaza la Cluj Stagiunea de dans Contemporan. Studioul teatrului Maghiar de Stat din Cluj, gazduieste in zilele de 26, 27 si 28 mai ultima parte a stagiunii de dans contemporan organizata de CNDB.

Publicul clujean va avea ocazia sa intilneasca patru artisti coregrafi, universuri foarte diverse, abordari diferite ale spatiului performativ, spectacole pe care ar fi bine sa nu le rateze si care se vor desfasura dupa urmatorul program:

26 mai

Un coregraf de renume international, Mihai Mihalcea, este invitat sa prezinte piesa „Vii la spectacol si primesti un extra burger!”, lucrare care in cei 10 ani de la creatie a facut inconjurul Europei.

27 mai

Alexandra Pirici - o coregrafa care, desi la inceputul carierei artistice, a fost selectionata sa participe la Platforma Balcanica de Dans (Novi Sad, octombrie 2009) cu piesa „You should know that he drank like an old whale”.

Carmen Cotofana – o excelenta interpreta de dans contemporan, prezenta remarcabila in spectacole semnate de coregrafi consacrati, este invitata sa prezinte „ Stage psychosis”, ce poate fi considerata lucrarea de debut a autoarei.

28 mai

Ion Dumitrescu este un artist deja cunoscut in Romania si peste hotare si va prezenta instalatia coregrafica „Ceea ce am convenit a fi hazard” - una din cele mai bine construite si rafinate puneri in chestiune a corpului, a raportului cu privitorul, o invitatie la reflectie asupra performativitatii...

Toate spectacolele incep la ora 20.00 si sint urmate de discutii cu publicul. In aceeasi perioada va avea loc un atelier de dans contemporan condus de Mihai Mihalcea, destinat studentilor Facultatii de Teatru si Televiziune din cadrul UBB (in parteneriat cu Facultatea de Teatru si Televiziune).

Cele trei zile de spectacole vor incheia prima stagiune de dans contemporan la Cluj, urmand ca incepind cu luna octombrie sa continue prezentarile productiilor CNDB.