In perioada 22-23 mai, va avea loc in premiera la Iasi Salonul de benzi desenate, BeDon. Timp de doua zile, iesenii vor avea ocazia sa intre in culisele celei de-a noua arte. Centrul Cultural Francez din Iasi si Casa de Cultura "Mihai Ursachi" vor gazdui conferinte, mese rotunde si lansari de carte la care vor participa invitati atat din tara cat si din strainatate. Un concurs de desen ii va reuni pe cei interesati de banda desenata, iar proiectiile de fime dupa benzi desenate celebre, vor reaminti publicului relatia dintre BD si cinematografie.

Festivalul incepe vineri, 22 mai, la ora 10.00 cu o conferinta sustinuta la Centrul Cultural Francez de catre arhitectul si desenatorul iesean Mati Botezatu pe tema „Banda desenata si cinematografia". In dupa-amiaza zilei de vineri, de la ora 15.00 va avea loc in Parcul Copou un concurs de desen urmat, de la ora 18.00 de vernisajul expozitiilor semnate de cunoscutul desenator iesean JUP (Lucian Amarii) si de Ciubi (Alexandru Ciubotariu), autor roman de banda desenata, un adevarat "varf de lance" al noului BD romanesc, cu o lunga lista de premii si albume la activ, multe traduse si in strainatate. Cu aceasta ocazie, Jup alias Lucian Amarii isi va lansa ultimul album intitulat Super Costel.

De la ora 19.30, la Centrul Cultural Francez, desenatorul si scenaristul francez Emmanuel Lepage, isi va vernisa expozitia de benzi desenate impreuna cu fratii Dan si Augustin Popescu (desenatori romani, cu albume publicate in Franta). Prima seara a Salonului BD se va incheia cu proiectia filmului francez Immortel de Enki Bilal in Sala "B. Fondane" a Centrului Cultural Francez.

Sambata, 23 mai, programul Salonului include o masa rotunda despre Promovarea benzii desenate in Romania. Discutiile din Sala "B Fondane" ii vor avea ca invitati pe: Augustin Popescu, Dan Popescu, Dodo Nita (cel mai important critic si istoric roman din domeniul benzilor desenate), Emmanuel Lepage, Lucian Amarii (JUP), Mati Botezatu, Dragos Cojocaru si Alexandru Ciubotariu (Ciubi).

Tot la Centrul Cultural Francez, de la ora 15.00 va avea loc lansarea cartii Livia Rusz - o monografie de Dodo Nita si Kiss Ferenc si dezbaterea BD- a noua arta?. In acest cadru, Alexandru Ciubotariu va prezenta proiectul happening.

Pe tot parcursul zilei de sambata, la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" din Parcul Copou se va proiecta seria de filme si desene animate Asterix si Obelix.