De vineri, 15 mai, "Cea mai fericita fata din lume" a intrat pe ecranele din tara si asteapta publicul roman la cinema. Debutul in lung metraj al regizorului Radu Jude poate fi vazut in Bucuresti (la cinematografele Hollywood Multiplex, Movieplex Cinema, Cityplex si The Light), in Constanta (la Cityplex), Timisoara (la Cinema City) si Cluj (la Cinema City), informeaza un comunicat remis HotNews.ro.

Lansarea filmului este insotita de un concurs tentant: orice spectator care cumpara trei bilete la Cea mai fericita fata din lume in perioada 15 mai - 15 iunie poate castiga, prin tragere la sorti, 60 baxuri Bibo 2L, 20 tricouri haioase, si marele premiu - o excursie pentru trei persoane la Festivalul de Film de Locarno 2009, in perioada 05 - 11 august (in pachetul excursiei sunt incluse acreditarea la festival, trasnsportul si cazarea).

Pentru mai multe detalii despre concurs vizitati www.ceamaifericitafatadinlume.ro.

Avand la baza intamplari reale, "Cea mai fericita fata din lume" spune povestea unei adolescente, Delia, care a castigat o masina in urma unei campanii promotionale la sucuri racoritoare. Delia vine la Bucuresti impreuna cu parintii pentru a filma un testimonial - dovada ca premiul si castigatorul exista cu adevarat.

In timpul filmarii, Delia trece prin discutii aprinse cu parintii care au decis sa vanda masina, in ciuda dorintei ei de a o pastra. Ceea ce la inceput parea sa fie un eveniment norocos din viata fetei se dovedeste a fi o situatie dureroasa, in urma careia relatiile familei vor fi reanalizate, atat de "fericita" castigatoare, cat si de parintii ei.

Pana in acest moment, palmaresul filmului include Premiul CICAE (Festivalul de la Berlin), doua Premii FIPRESCI (Festivalul de la Sofia si Festivalul IndieLisboa), Premiul pentru Cel mai bun scenariu (B-EST Intl. Film Festival) si Mentiune speciala a Juriului pentru Cea mai buna actrita ( Festivalul goEast de la Wiesbaden).