Alexandru Balasescu, specialist in antropologia culturala va sustine vineri, 15 mai, prelegerea „Proiectul Modern sau Etica Corpului Transparent” la Centrul National al Dansului Bucuresti Prelegerea va avea loc incepand cu ora 18.30 si va fi urmata de o sesiune de intrebari si dialog cu spectactorii, dupa care, de la ora 20.00, in Sala Ronda, va fi prezentat spectacolul:„Ceea ce am convenit noi a fi hazard (The way things might go) ” in conceptia lui Ion Dumitrescu.

Alexandru Balasescu a obtinut un doctorat in antropologie la Universitatea din California si un masterat in etnologie la Universitatea din Lyon. A predat in California, la Paris si in Bahrain. A castigat peste 10 burse internationale si a primit premiul Centrului German pentru Studii Europene, precum si Premiul pentru Stiinte Sociale al Universitatii Irvine din California.Alexandru Balasescu a predat la SNSPA si la UNAF in Bucuresti. A fost consilier de imagine in alegerile europarlamentare din toamna lui 2007 si scrie la mai multe reviste din Bucuresti.In 2008 a lansat cartea "Paris Elegant, Teheran Incitant. Corpuri Estetice, Subiecte Politice".

Prelegerea va fi urmata de spectacolul:„Ceea ce am convenit noi a fi hazard (The way things might go) ” in conceptia lui Ion Dumitrescu. Spectacolul, co-productie a Centrului National al Dansului – Bucuresti si Centre National de la Danse - Paris (Pantin) va fi prezentat in Sala Ronda a CNDB.

Coregraful Ion Dumitrescu s-a nascut in 1977, la Bucuresti. A studiat dansul in cadrul Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” si apoi a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, sectia Coregrafie. A participat la importante programe de rezidenta si stagii de pregatire: rezidenta “Terrains Fertiles”, “Movements on the Edge”, ateliere de dans contemporan conduse de Jérôme Bel, João Fiadeiro, Donna Uchizono, Oleg Soulimenko, RoseAnn Spradlin, Mark Tompkins. A fost rezident la Tanzquartier Viena si participant in programul “Dialogue”, SpringDance Utrecht. A fost solist al Operei Nationale din Bucuresti si angajat al Operei din Paris. Este implicat in diferite proiecte muzicale.

Potrivit CNDB, pretul unui bilet pentru acest spectacol este de 10 lei (7 lei cu reducere pentru studenti, elevi, pensionari). Biletele se pot achizitiona de la sediul CNDB inainte de inceperea spectacolului.