Peste 300 de muzicieni din 33 de tari, concerte de blues, jazz si pop pe doua scene simultane - Sala Auditorium si Hard Rock Cafe - , doua concursuri internationale de jazz si muzica clasica, totul concentrat in sapte zile de festival se incheie cu o Gala a laureatilor, miercuri 13 mai.

Trupe ca RADIO STRING QUARTET VIENNA & KLAUS PAIER / Austria, VJB / Marea Britanie, TRIO ELF / Germania, STELZHAMMA / Austria, CHABLIZ / Olanda, MARCIAN PETRESCU & TRENUL DE NOAPTE / Romania, ANNE CZICHOWSKY & JAZZPARTOUT / Germania si SIDESTEPS / Austria sunt unii dintre cei mai bine cotati muzicieni europeni la ora actuala pe care EUROPAfest i-a adus luna aceasta la Bucuresti.

13 mai incheie seria de evenimente cu Gala EUROPAfest, un eveniment care reuneste unele dintre cele mai interesante momente din festival - Finala si decernarea premiilor la Bucharest International Jazz Competition, decernarea premiilor la Jeunesses International Music Competition, jam sessions si recitaluri exceptionale de jazz si muzica clasica ale laureatilor. La editia de anul acesta, concursurile de jazz si de clasic au numarat 18 trupe, respectiv 63 de violonisti inscrisi in concurs. Gala ofera publicului bucurestean ocazia de a ii asculta pe cei mai spectaculosi muzicieni.

Inedit pentru un concurs de muzica, finala Bucharest International Jazz Competition are loc in cadrul Galei Laureatilor. Trupele de jazz isi disputa Marele Premiu pe scena in timp ce juriul delibereaza castigatorul tocmai de pe locurile de spectatori, din sala.

Evenimentul se desfǎsoarǎ, ca de altfel intregul festival, sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta si Altetei Sale Principele Radu. Tot in cadrul evenimentului va avea loc si decernarea Diplomei de excelenta din partea Casei Regale. Un show definit de excelenta si rafinament, Gala EUROPAfest va avea loc pe 13 mai, ora 20:00 la Sala Auditorium.

Studentii au acces liber in limita locurilor disponibile.