Teatrul National Radu Stanca din Sibiu participa la cea de-a X-a editie a Festivalului International de Teatru Marea Neagra de la Trabzon (vechiul Trapezunt), oras pe litoralul sud-pontic al Turciei. Teatrul Radu Stanca a fost invitat in festival cu doua piese de Samuel Beckett, in regia lui Silviu Purcarete, Cumnata lui Pantagruel si Asteptandu-l pe Godot. Cunoscutul si multi- laureatul regizor insoteste trupa sibiana de teatru la cele doua reprezentatii, informeaza ICR Istambul.

Festivalul International de Teatru Marea Neagra Trabzon, fondat in anul 2000 ca un eveniment dedicat tarilor riverane Marii Negre, si-a largit aria de interes din 2006, incluzand si tari precum Grecia, Iranul, Franta si Slovenia. Editia a X-a a festivalului, care se desfasoara in perioada 1-15 mai, gazduieste 16 tari-Austria, Romania, Germania, Kazahstan, Polonia, Rusia, Franta, Ucraina, Olanda, Moldova, Spania, Israel, Albania, Bulgaria, Armenia si Canada, insumand 18 companii teatrale. Cele doua piese ale teatrului din Romania sunt programate in primele zile ale festivalului, pe 2 si respectiv 3 mai, relateaza ICR Dimitrie Cantemir- Istanbul, care, de la fondarea sa in 2005, si-a extins treptat aria de promovare a culturii romane cu mult dincolo de marea metropola de pe Bosfor, organizand sau sprijinind proiecte culturale si la Ankara, Izmir, Eskisehir, Muğla, Çankırı, Bodrum si Kars.

Participarea Teatrului Radu Stanca are loc cu sprijinul Institutului Cultural Roman Dimitrie Cantemir - Istanbul actiune ce face parte din strategia de promovare a teatrului romanesc in Turcia.