Gala Premiilor Uniter 2009 si-a desemnat, luni seara, castigatorii. Victor Rebengiuc a fost desemnat cel mai bun actor in rol principal, pentru interpretarea lui Willy Loman in "Moartea unui comis voiajor" - montare a Teatrului Bulandra din Bucuresti. Sotia actorului, Mariana Mihut, a primit premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal pentru rolul regelui "Lear" din tragedia shakespeariana cu acelasi nume, spectacol montat la Teatrul Bulandra.

Cel mai bun regizor a fost desemnat Tompa Gabor, iar "Trei Surori", montarea sa de la Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, a fost ales cel mai bun spectacol al anului, anunta Mediafax.

Valeria Seciu a primit premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar, pentru rolul rolul Gloucester din spectacolul "Lea", de la Teatrul Bulandra din Bucuresti, iar premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar i-a fost decernat lui Sorin Leoveanu, pentru rolul Lucio din spectacolul "Masura pentru masura", de la Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova, potrivit Cotidianul.

Ioana Anastasia Anton a obtinut premiul pentru debut pentru rolul Ofelia din spectacolul "Hamlet", montat la Teatrul Metropolis din Bucuresti.

Premiul pentru scenografie i-a revenit lui József Bártha pentru decorul spectacolului "Ivona, principesa Burgundiei", montat la Teatrul Támasi Áron din Sfantu Gheorghe.

Premiul presedintelui UNITER i-a fost acordat postum actorului Stefan Iordache, iar Olga Tudorache a primit, luni seara, Premiul de Excelenta al Uniunii Teatrale.

Gala Premiilor UNITER s-a desfasurat anul acesta sub semnul crizei. Gala decernarii premiilor nu a mai fost gazduita de Teatrul National din Bucuresti, asa cum se stabilise initial, aceasta fiind gazda traditionala a evenimentului, ci a avut loc, in premiera, intr-un studio al Televiziunii Romane.

Vezi AICI lista completa a nominalizarilor.