Expozitia Visual Playgrounds este conceputa de curatorul Catrin Lundqvist pentru spatiul ICR Stockholm ca o intalnire intre Cristina David si Anna Nyberg. Cele doua artiste intervin una in lucrarile celeilalte, precum si in spatiul institutului, transformandu-l intr-un loc de joaca vizual. Cand artistilor li se permite sa experimenteze si sa se joace, sa-si foloseasca talentul in circumstante creative, de cele mai multe ori rezultatul este un produs artistic nou. Expozitia va fi vernisata sambata 25 aprilie si va fi deschisa pana pe 28 august 2009, informeaza ICR..

Din expozitie face parte si filmul What Is Image?, realizat de Catrin Lundqvist si artistul Suwan Laimanee (Chiang Mai, Tailanda) pornind de la un text despre semnificatia imaginii scris de lectorul in filosofie Marcia Sá Cavalcante Schuback (Universitatea Södertörn, Stockholm) pentru catalogul expozitiei.

Cristina David (n. 1979, Bucuresti) a studiat la Universitatea Nationala de Arte, Bucuresti si Universitatea de Arta, Bergen. Cristina lucreaza cu video, fotografie si instalatii. Filmele ei sunt de obicei de scurta durata si cer sa fie privite cu atentie pentru a percepe umorul subtil si interactiunea dintre imagine si text. Reflectiile Cristinei David asupra evenimentelor cotidiene au insusiri literare sau filosofice, reusind astfel sa faca banalitatea de zi cu zi interesanta.

Anna Nyberg (n. 1966, Stockholm) a studiat la Universitatea de Arta si Design, Stockholm. Instalatiile sale au fost expuse atat in Suedia cat si in afara Suediei. In arta ei Anna Nyberg intra intr-un dialog fizic cu locul in care expune. Folosindu-se de materiale modeste reuseste sa modifice perceptia spatiului expozitional prin interventii pline de forta si intensitate. Adesea lucrarile sale pacalesc ochiul creand o senzatie de dezechilibru in privitor.