Expozitia propusa publicului bucurestean este, mai precis, un reportaj realizat sub forma unui jurnal fotografic de catre renumit artist fotograf sarb, Milinko Stefanovici, in vara anului 1999, perioada in care Armata Iugoslava s’a retras din Kosovo si Metohia, iar fortele NATO si formatiunile paramilitare albaneze au preluat controlul asupra regiunii.

Milinko Stefanovici, renumit artist fotograf sarb, a fost martorul represaliilor impotriva locuitorilor de alta etnie decat cea albaneza, locuitori lipsiti de aparare, prilej cu care a realizat o serie de fotografii zguduitoare si purtatoare ale unui mesaj de exceptie. In egala masura, artistul se vadeste profund preocupat si de despre cutremuratoarea soarta a bisericilor ortodoxe din provincia sarba Kosovo si Metohia.

Membru al Uniunii Artistilor Plastici din Serbia, MILINKO STEFANOVICI este apreciat ca fiind unul din cei mari artisti fotografi din toate timpurile de pe teritoriul fostei Republici Federale Iugoslavia.

Nascut la 12 martie 1947, in Kostainik, langa Krupani, Serbia, detinator al titlului de Maestru in fotografie al Uniunii Fotografilor din Iugoslavia, MILINKO STEFANOVICI a participat la numeroase expozitii nationale si internationale, obtinand o serie de premii si distinctii. In anii 1980 era cunoscut indeosebi pentru genul de fotografie „Life”, iar incepand cu anii 90 se orienteaza spre teme din spatiul duhovnicesc si cel al traditiei.

Expozitia, organizata de Editura Predania si din Romania la Bucuresti , este accesibila publicului incepand cu data de 14 aprilie pana la 30 aprilie 2009, la sediul Ordinul Arhitectilor, in str. Verona nr. 19 (zona Cinema Patria, in spatele Librariei Carturesti).