Institutul Cultural Roman „Titu Maiorescu“ din Berlin anunta deschiderea programului de rezidente de creatie si cercetare initiate la Berlin.

Obiectivele acestui program sunt elaborarea unor proiecte individuale de creatie sau cercetare, accesul artistilor si cercetatorilor romani la mediile specializate germane, elaborarea unor proiecte comune romano-germane inspirate din contextul cultural local, apte sa devina ulterior parte din programele anuale derulate de ICR Berlin, precum si incurajarea dialogului si colaborarii dintre actorii culturali romani si cei germani.

Valoarea unei burse de rezidenta este de 1.200 EUR/luna si ea se acorda, de regula, timp de o luna. Totodata, ICR Berlin ofera cazare gratuita rezidentilor in spatiile proprii de cazare, se arata in comunicatul ICR.

Vor fi organizate doua sesiuni anuale de selectie a dosarelor: sesiunea de primavara, cu termenul limita de depunere a dosarelor 3 mai 2009 (pentru rezidentele din lunile iulie-noiembrie 2009) si sesiunea de toamna, cu termenul de depunere a dosarelor 2 noiembrie 2009 (pentru rezidentele din lunile martie- iunie ale anului urmator, 2010).

In fiecare sesiune se acorda cate 3 rezidente. Numele candidatilor admisi vor fi afisate pe pagina internet a ICR Berlin in jurul datei de 31 mai si, respectiv, 30 noiembrie.

Concursul pentru castigarea rezidentelor se va face prin depunerea de dosare, conform regulamentului general care poate fi consultat pe pagina ICR Berlin.

Rezidenta se acorda pentru desfasurarea unui proiect intr-unul din domeniile urmatoare:

- Literatura, traduceri

- Jurnalism

- Film si critica de specialitate

- Arte vizuale, curatoriat, critica de arta

- Arhitectura, urbanism, design

- Artele spectacolului

- Management cultural

- Muzeologie, patrimoniu

- Stiinte sociale

Pentru mai multe informatii legate de programul de rezidente al ICR Berlin si despre regulamentul concursului puteti consulta site-ul www.rki-berlin.de