La trei luni dupa succesul inregistrat de prima editie a festivalului Filmul de Piatra (Piatra Neamt, 7 – 11 ianuarie), cele mai bune scurtmetraje din competitia festivalului vor fi proiectate la Bucuresti, in clubul Control, incepand de joi 16 aprilie. In fruntea listei proiectiilor se afla pelicula „O tigara aprinsa” de Andrei-Dan Staruiala, premiata la categoriile Cel mai bun film de fictiune si Cel mai bun montaj.

Potrivit comunicatului, lista filmelor cuprinde „O tigara aprinsa” de Andrei-Dan Staruiala (Cel mai bun film de fictiune si Cel mai bun montaj), „Sincopa” de Codin Sebastian Pop (Cea mai buna poveste si Premiul pentru nou-venit), „Numele meu este...” de Dorin Moldoveanu (Premiul publicului si Cea mai buna imagine pentru Liviu Leleu), „Milky Way” de Ivana Mladenovic (Cel mai bun film documentar), „Punga la romani” de Malina Ionescu (Cel mai bun film experimental), „Dormi!” de Alina Manolache (Mentiune speciala – film experimental), „Poveste de-adormit copiii” de Réka Kassay (Cel mai bun film de animatie), „Pentru el” de Stanca Radu (Cea mai buna regie) si „Lungul drum spre casa” de Anamaria Chioveanu (Cel mai bun sunet pentru Dan Stefan Rucareanu).

Proiectia face parte dintr-un eveniment mai complex, intitulat „4 Easy Steps for a perfect Thursday night out”. Astfel, programul „Best of Filmul de Piatra” va fi urmat, in popularul club Control, de lansarea celui de-al doilea numar al „celui mai fun fanzin”, „ZI-NE” (editat de studentii UNATC), de un concert-surpriza garantat sa incinga atmosfera si de un afterparty cu DJ Logan & Friends.