Dupa “Ryna” si “Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii”, Strada Film a inceput filmarile la cel de-al treilea lungmetraj intitulat « Eu cand vreau sa fluier, fluier ». Filmul, pe un scenariu scris de Catalin Mitulescu si Florin Serban, dupa piesa cu acelasi nume de Andreea Valean, prezinta povestea unui detinut care cu 2 saptamini inainte de eliberare decide sa evadeze si reprezinta debutul regizorului Florin Serban, absolvent al UNATC si al Columbia University, New York.

Potrivit Metropolis Film, filmarile se vor desfasura intr-o livada de caisi pe malul Dunarii, in apropiere de Cernavoda. Livada si dependintele au fost transformate in penitenciar de minori, special pentru acest film.

Personajul principal este interpretat de George Pistereanu, elev in clasa a 12-a la liceul Dinu Lipatti din Bucuresti. Rolul principal feminin este interpretat de Ada Condeescu, studenta in ultimul an la UNATC. Din distributie mai fac parte Mihai Constantin in rolul directorului penitenciarului si Clara Voda in rolul mamei.

In film joaca si 14 detinuti de la penitenciarele Craiova si Tichilesti pe care regizorul i-a ales in timpul celor 3 luni petrecute de el in aceste inchisori. Participarea detinutilor la filmare nu ar fi fost posibila fara implicarea si sprijinul conducerii si al purtatorilor de cuvant de la penitenciarele Craiova, Tichilesti si Poarta Alba, precum si al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

“ Intotdeauna am fost fascinat de evadarile scurte, de 2-3 zile, in care baietii fugeau in oras, beau un suc si se intorceau. In spatele fiecarei evadari este o poveste emotionanta. Eu vreau sa spun una dintre aceste povesti.”, declara Florin Serban.

Pentru proiectul "Eu cand vreau sa fluier, fluier" Centrul National al Cinematografiei a acordat in octombrie 2007, o finantare in valoare de un milion de lei. Proiectul de film "Eu cand vreau sa fluier, fluier" a primit premiul The Magic Box Service in cadrul CineLink 2008, la Festivalul de Film de la Sarajevo (15-23 august).