Spectacolul “Mincinosul”de Carlo Goldoni, in regia lui Toma Enache, avand in rolurile principale pe Claudiu Bleont, Sebastian Papaiani, Valentin si Bogdan Uritescu, va avea premiera oficiala luni, 13 aprilie, de la ora 19:30, la Teatrul Nottara din Capitala. Spectacolul a avut deja reprezentatii, in avanpremiera, in mai multe orase din tara, unde s-a jucat cu casa inchisa.

Din distributia acestui spectacol fac parte: Claudiu BLEONT, Sebastian PAPAIANI, Valentin URITESCU, Bogdan URITESCU, Liliana PANĂ, Mircea CONSTANTINESCU, Alex MOUSTACHE, Adrian ANGHEL, Radu ZETU, Teodora COLAGIU, Mariana LIURCA, Izabela BARBU si Anda ŢIMBALĂ, cunoscuta publicului sub numele de JUNE. Fosta componenta a grupului "EclipxA", interpreta originara din Iasi joaca propriul rol din viata artistica - “Cantareata”.

Cu o distributie de exceptie si cu o montare de zile mari, acest spectacol, este organizat in cadrul Proiectului initiat de Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film “Dracula”, Asociatia Nationala a Caselor de Cultura ale Sindicatelor (ANCCSR) şi Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO).

Spectacolul se afla intr-un turneu national care a cuprins orasele Iasi (30 martie - Casa de Cultura a Studentilor), Suceava (31 martie - Casa de Cultura a Sindicatelor), Bacau (1 aprilie - Casa de Cultura a Sindicatelor) si va continua dupa Bucuresti (6 aprilie, AVANPREMIERA, Teatrul Nottara), cu Galati (7 aprilie -Teatrul Dramatic “Fani Tardini”), Braila (8 aprilie -Teatrul “Maria Filotti”), Bucuresti (13 aprilie, ora 19:30, PREMIERA, Teatrul Nottara), Timisoara (27 aprilie - Opera Nationala) şi din nou Bucuresti (28 aprilie Teatrul Notarra si 29 aprilie - Opera Nationala Bucuresti), se arata in comunicatul remis Hotnews.ro

„De ce Mincinosul? Pentru că tocmai acest „Mincinos” ne poate deschide ochii, sentimentele şi mintea mai abitir decât ar putea să o facă altcineva! Îmi place să cred că în realitate nu sunt o rudă atât de apropiată a „Mincinosului” deşi , într-un fel sau altul toţi suntem rude mai apropiate sau mai îndepărtate cu el, cel puţin în unele momente. Sper ca în sfârşit acest „Mincinos” să ne înveţe ce este SINCERITATEA şi mă refer aici la sinceritatea faţă de noi înşine. Montarea „Mincinosului” m-a făcut să mă gândesc obsesiv la vorbele lui Sartre „omul este o fiinţă de paradă” . Aşa este! Paradă la nuntă, la înmormântare, paradă zilnică la serviciu, paradă la cumpărături, în pat, şi pentru ca toate acestea să fie desăvârşite e nevoie de foarte multe măşti ! Dar când încetează omul să fie o fiinţă de paradă? Când nu mai este fiinţă! Şi ce putem face? Cred că omul trebuie iubit, chiar dacă este „de paradă”, cu toate măştile lui pe care de multe ori e obligat să le poarte! Mulţumesc tuturor actorilor şi colaboratorilor acestui spectacol pentru entuziasmul şi dăruirea lor! Sper că această întâlnire, chiar dacă s-a desfăşurat sub umbrela „Mincinosului” lasa în fiecare din noi un sâmbure de adevăr şi o mască gata de dat la o parte”, spune regizorul spectacolului, Toma Enache.