Lucrarea "La fantana", semnata de celebrul pictor Stefan Luchian, va fi scoasa la licitatie, sambata, de Casa Alis, la pretul de pornire de 95.000 de lei. Tabloul, o acuarela care provine din fosta colectie detinuta de Ioan Nicolau, a fost expus in Retrospectiva din 4-31 martie 1939 a Fundatiei Dalles, desfasurata sub egida Academiei Romane si sub inaltul patronaj al Regelui Carol al II-lea, informeaza Agerpres.

In catalogul Casei Alis mai figureaza si alte lucrari valoroase, precum "Venetia" de Nicolae Darascu, estimata la 40.000 de lei, "Pastravi in copaie" de Octav Bancila si "Vas la chei" de Petre Iorgulescu Yor, fiecare la 22.000 de lei, "Nud in picioare" de Eustatiu Stoenescu si "Vas cu flori" de Ion Theodorescu Sion, la cate 20.000 de lei.

Pe langa acestea se mai regasesc si tablouri ce apartin pictorilor Kimon Loghi, Rudolf Schwietzer Cumpana, Constantin Artachino, Stefan Caltia si Victor Brauner, a caror valoare este estimata intre 4.500 si 8.000 de lei.

O mapa cu zece gravuri originale - "Creatiune" - semnate Fred Micos va putea fi adjudecata de la 200 de lei. La capitolul bibliofilie figureaza 28 de volume, printre care se numara o carte de rugaciune "Missel des saints evangiles" cu snit aurit in caseta originala, la 250 de lei, "Expozitia Nicolae Tonitza", la 200 de lei, sau "Convorbiri literare" din 1939, la 80 de lei.

Licitatia va avea loc la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian".