Teatrul LUNI de la Green Hours initiaza proiectul Teatru Pentru Cetate. Se da o tema: incalcarea Hotaririi Consiliului General al PMB nr. 66/2006 prin votul consilierilor PMB din 30 martie 2008, un numar de personaje, principale si secundare ca in orice piesa serioasa si un interval de timp, pentru ca scenaristii amatori, dar cu talent, sa creeze o piesa pastila.

Intr-un interval de timp de 15-20 de minute, pornind de la tema lansata: incalcarea Hotaririi Consiliului General al PMB nr. 66/2006 prin votul consilierilor PMB din 30 martie 2008 se porneste la documentarea despre PUZ-ul (Planul Urbanistic Zonal) pentru CMUDC (Complexul Multifunctional Urban DAMBOVITA CENTER), este vorba de mega-ilegalo-cretinatatea imobiliaro-financiara Dambovita Center … “cel mai”, “cea mai” etc… din Europa de Est.

Un exemplu: Cf. legii, care este foarte limpede, constructiile Dambovita Center (160 ha de spatii comerciale si 247,5 ha cu alte destinatii) ar trebui sa prevada minim 12.130 locuri de parcare. Cf. PUZ-ului aprobat in 30 martie, vor fi 4.500 (sic!).

Personaje principale:

Horatiu T. – consilier general perpetuu, presedinte al Comisiei de Urbanism;

Sorin O. – primar general, semnatar pe cind catinda, al unui Pact pentru normalizarea orasului si legalitatea in constructiile urbane;

Sorin G. – Sef al comisiei tehnice de urbanism, fost arhitect-sef, vechi profesionist ...dar nu vede n-aude;

Gheorghe P. – arhitect-sef al orasului, cunoscut ca respectabil, dar dupa 10 ani de minister, are prea multe obligatii.

Personaje secundare:

Doru G. – lider de grup, consilier cu valente de negociator si influenta la personajele principale;

O femeie de serviciu.

Personajul cel mai secundar:

Cetateanul.

Personaj absent (dar nu ca prezenta in scena):

Mihaita-Cristian A. – prefect al orasului;

Personaj „de referinta”:

Little Big Brother zis MAC – presedinte al universitatii de arhitectura a orasului, majoritatea celorlalte personaje ii sint obligate.

Singura replica sugerata pentru spectacol:

Sorin O. (putin dupa ce a fost ales): nu mai vreau PUZ-uri!

Personajele piesei sint cele specificate mai sus. ...Dar daca simtiti c-ati scrie ceva genial, iar personajele indicate va limiteaza prin ingustimea lor, pastrati macar unul dintre ele… si fie ca ideea voastra sa fie invingatoare, precizeaza Voicu Radescu, director Teatrul LUNI

Deadline-ul pentru depunerea proiectului este 05 mai 2009. Cistigatorul va fi anuntat si isi va ridica premiul in maximum 10 zile dupa aceasta data. Spectacolul va avea premiera pina in 15 iunie (a.c.!). Se va juca in Green Hours (in underground si in gradina GREEN) si pe strada. Juriul: regizorii GIANINA CARBUNARIU, ANA MARGINEANU si RADU APOSTOL. Presedintele juriului (unic drept: cel de veto): subsemnatul J. Cele mai bune zece texte vor fi publicate pe LiterNet.

Pentru documentare site-urile www.salvatibucurestiul.ro si www.eco-civica.ro

Textele (cu mentiunea, la subiect: pentru concurs – piesa pastila) sint asteptate pe adresa de e-mail greenhours@yahoo.com.

Premiul initial de 500 EU plus montarea a fost majorat la 1000 EU.