Premiera la Centrul National al Dansului cu spectacolul ”Dance a playful body”
Spectacolul creat de Andreea Novac si interpretat de Istvan Teglas este o productie a Centrului de Cultura „George Apostu” Bacau prin Swiss Cultural Programme Romania cu sprijinul Centrului National al Dansului – Bucuresti.
“Dance a playful body” este un performance ce scapa printre degete, despre care ai senzatia ca poti spune ceva, ca ai prins ideea si in urmatoarea fractiune de secunda se schimba, devine altceva, ce poate fi doar intuit dar nu descris. Istvan isi creeaza si isi distruge prezenta, de la o secunda la alta fara aviz. Nu tine la aparente si nu implineste asteptari. Corpul sau creste primar sau se codifica social, de la o etapa la alta obligind spectactorul sa-l insoteasca pe intreg parcursul sau, declara Andreea Novac.
Andreea Novac s-a nascut in 1981. A studiat Psihologia la Universitatea Bucuresti, iar in 2008 a absolvit UNATC, sectia Coregrafie. Intre 1999 - 2003 se ocupa de proiecte de cercetare in domeniul psihologiei si face practica de specialitate ca psiholog.
Din 2003, dupa ce intra la Facultatea de Teatru, trece printr-un numar important de stagii de pregatire si ateliere de dans contemporan. Studiaza cu: Cosmin Manolescu, Allyson Green, Helena Franzen, Carl Olof Berg, Florin Fieroiu, Odette Guimond, Valentina de Piante Niculae, Mihai Mihalcea, Brynjar Bandlien, David Zambrano, Melisa Putz, Eric Schoefer, Ivan Wolfe, Martin Sonderkamp, MarianneBar, Eduard Gabia, Angelique Willkie, Erin Cornell, Ted Stoffer, Marion Ballester, Marta Coronado, Benjamin Boar, Isabelle Kurzi, Vava Stefanescu.
Din 2005 incepe sa creeze propriile piese: “Aici totul e diferit”, “Are you going with me?”, “B-26-Dans”, “Corp si anti – Corp”, “Aici, acum “. Beneficiaza de burse si rezidente in strainatate (Italia, Marea Britanie, Olanda), burse pentru cercetare asupra miscarii la Napoli si pentru participare la festivalul de dans contemporan “Tanzimpulse” (Salzburg) si la atelierele „Impulstanz” (Viena).
In 2006 – 2007 participa ca interpret in proiectul european “Migrant Body”. Creeaza coregrafie pentru film si teatru, informeaza CNDB.

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive