„Dance a Playful Body” e un spectacol curajos prin modalitatea de expunere. Cei doi artisti - Andreea Novac si Istvan Teglas - nu si-au propus sa socheze prin forma spectacolului, ci si-au dorit sa aduca la lumina expresia artistica a unei comunicari autentice. Corpul lui Istvan Teglas este, in acest spectacol, expresia unei substante neschimbatoare, indestructibile, pe care se succed perpetuu situatii asumate contextual, cu alte cuvinte, alternative ale unei deveniri insusite cu mijloace performative, scrie Gina Serbanescu despre spectacol.

Spectacolul creat de Andreea Novac si interpretat de Istvan Teglas este o productie a Centrului de Cultura „George Apostu” Bacau prin Swiss Cultural Programme Romania cu sprijinul Centrului National al Dansului – Bucuresti.

“Dance a playful body” este un performance ce scapa printre degete, despre care ai senzatia ca poti spune ceva, ca ai prins ideea si in urmatoarea fractiune de secunda se schimba, devine altceva, ce poate fi doar intuit dar nu descris. Istvan isi creeaza si isi distruge prezenta, de la o secunda la alta fara aviz. Nu tine la aparente si nu implineste asteptari. Corpul sau creste primar sau se codifica social, de la o etapa la alta obligind spectactorul sa-l insoteasca pe intreg parcursul sau, declara Andreea Novac.

Andreea Novac s-a nascut in 1981. A studiat Psihologia la Universitatea Bucuresti, iar in 2008 a absolvit UNATC, sectia Coregrafie. Intre 1999 - 2003 se ocupa de proiecte de cercetare in domeniul psihologiei si face practica de specialitate ca psiholog.

Din 2003, dupa ce intra la Facultatea de Teatru, trece printr-un numar important de stagii de pregatire si ateliere de dans contemporan. Studiaza cu: Cosmin Manolescu, Allyson Green, Helena Franzen, Carl Olof Berg, Florin Fieroiu, Odette Guimond, Valentina de Piante Niculae, Mihai Mihalcea, Brynjar Bandlien, David Zambrano, Melisa Putz, Eric Schoefer, Ivan Wolfe, Martin Sonderkamp, MarianneBar, Eduard Gabia, Angelique Willkie, Erin Cornell, Ted Stoffer, Marion Ballester, Marta Coronado, Benjamin Boar, Isabelle Kurzi, Vava Stefanescu.

Din 2005 incepe sa creeze propriile piese: “Aici totul e diferit”, “Are you going with me?”, “B-26-Dans”, “Corp si anti – Corp”, “Aici, acum “. Beneficiaza de burse si rezidente in strainatate (Italia, Marea Britanie, Olanda), burse pentru cercetare asupra miscarii la Napoli si pentru participare la festivalul de dans contemporan “Tanzimpulse” (Salzburg) si la atelierele „Impulstanz” (Viena).

In 2006 – 2007 participa ca interpret in proiectul european “Migrant Body”. Creeaza coregrafie pentru film si teatru, informeaza CNDB.