Exploratoarea Uca Marinescu prezinta ultimele expeditii facute pe parcursul a doua ateliere sustinute la Fundatia Calea Victoriei. In data de 4 si 5 mai, de la ora 18:30 Uca Marinescu vine cu povesti si fotografii din Altaiul Siberian, Kamceatka si Antarctica.

Temele celor doua ateliere interactive sint:

Altaiul Siberian – vechea populatie Altai. Kamceatka – Vulcanii

Tara pinguinilor – Antarctica. Polul Sud Magnetic

Prezentarile din cadrul celor doua ateliere vor fi insotite de imagini - fotografiile facute de Uca Marinescu in cadrul acestor expeditii. Participantii la ateliere vor putea pune intrebari in partea a doua a prezentarilor, informeaza Fundatia Calea Victoriei..

Pentru Uca Marinescu viata inseamna bucuria permanenta de a explora si de a descoperi, a explora inseamna pentru ea a se descoperi pe sine, pretutindeni pe unde a calatorit in lume, cea mai importanta revelatie a constituit-o universul uman. Alaturi de cautarea meticuloasa a matrixului spiritual de pe cele cinci continente, a simbolurilor si arhetipurilor culturale ale civilizatiilor, din Antarctica pana in Papua Noua Guinee, de la Polul Sud pana in Africa si Nepal, din India si Tibet pana in Europa, din America de Nord pana in America de Sud si din Alaska pana in Mongolia si Siberia cu Polul Nord.

Uca Marinescu este membra a Societatii Romane de Geografie, colaborator al Institutului de Cercetari Antropologice al Academiei Romane si colaborator al Muzeului de Stiintele Naturii “Grigore Antipa”. De asemenea este membra a Asociatiei Americane de Geografie.

Costul pentru doua ateliere: 60 ron - adulti / 45 ron - elevi, studenti