Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica (IRCCU) de la Venetia va gazdui expozitia artistului plastic italian Orlando Donadi. miercuri, 7 aprilie. Organizata in parteneriat cu asociatia “Questarte – Progetti per l’arte” din Padova, expozitia va fi inaugurata de criticul de arta Lucia Majer.

Din exceptionala cariera nationala si internationala a autorului fac parte expozitiile personale si participarile la cea de-a VI-a Bienala Internationala de Arta de la Barcelona (1979), Mausoleul Assad din Damasc (1997), Bischöfliches Dom und Diözesanmuseum din Trier (1998), Museo Civico de la Abano Terme (1999), la Bienala Internationala de Arta Contemporana de la Florenta (1999), la Palazzo Vecchio din Florenta (2000), la Muzeul Stiintei si Tehnicii din Viena (2001), la Vila Pisani din Strà (2007) etc.

Orlando Donadi s-a nascut in 1943 la Treviso, unde locuieste si in prezent. Opera si stilul sau, unanim recunoscute pe plan international, au facut deja obiectul unui documentar produs de CNN, cu titlul "You bleeded the heart and made history weeps".

Inspirate de pictura lui Giotto si Rafael, cu unele influente din opera lui De Chirico, utilizand intr-un mod ingenios tehnicile clasice si inovatiile din artele vizuale contemporane, tablourile lui Orlando Donadi sunt caracterizate de un “stil al simbiozei”, capabil sa redea emotia experientei estetice.

Noua personala a artistului – gazduita de prestigiosul sediu al Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia in perioada 7-28 aprilie – va face obiectul unui scurtmetraj artistic, care urmeaza sa fie promovat in reteaua canalelor de televiziune din Europa specializate in domeniul cultural, informeaza comunicatul IRCCU.