Un atelier cu tema Minoritatile europene si contributia lor la cultura Europei se va desfasura la Muzeul Taranului Roman, joi, 2 aprilie. Invitatii Kurt Kaindl, Karl-Markus Gauss, Vintila Mihailescu, Ioana Popescu vor discuta asupra vietii acelor minoritati care sunt tot mai putin prezente in discursul european.

Impreuna cu fotograful Kurt Kaindl, Karl Markus Gauß a calatorit in multe parti ale Europei, adesea la marginile acesteia, pentru a se documenta asupra vietii acelor minoritati care sunt tot mai putin prezente in discursul european. Totusi, aceste minoritati sunt dovada faptului ca, dupa cum spunea compozitorul Gustav Mahler, traditia nu inseamna a idolatriza cenusa, ci a transmite flacara.

Exxpozitia Europenii necunoscuti va fi cadrul de desfasurare a atelierului Minoritatile europene si contributia lor la cultura Europei, unde vom incerca sa aflam mai multe despre arbaresii din Calabria, aromanii din Macedonia, deghesii si tipterii din Slovacia, sefarzii din Sarajevo, sorbii din Lausitz, asirienii din Suedia, gottscheenii din Slovenia, germanii de la Marea Neagra si germanii memel din Lituania.