Kerry Kennedy, fiica lui Robert Kennedy si nepoata fostului presedinte american John F. Kennedy, va veni pentru prima data in Romania, pe 6 aprilie, pentru a lansa, in Europa de Est, cartea “Spune adevarul puterii”, la editura Curtea Veche, au anuntat organizatorii. Mai mult, Kerry Kennedy va deschide, cu aceasta ocazie, si "Fundatia Robert F. Kennedy Europe" in Romania.

Ambele evenimente fac parte dintr-un amplu proiect dedicat apararii drepturilor omului, initiat in 2000 la nivel international. In cadrul vizitei din Romania, din intervalul 6-9 aprilie, fiica fostului politician american va mai prezenta si expozitia de fotografie a castigatorului Premiului Pulitzer Eddie Adams, un simpozion dedicat drepturilor omului si un curriculum educational destinat liceelor. Evenimentul va mai include si premiera unei piese de teatru inspirata de carte, intitulate „Spune adevarul puterii: Voci din intuneric”.

Proiectul a debutat cu publicarea volumului "Spune adevarul puterii" ("Speak truth to the power"), in 2000, care prezinta povestile a 51 de personalitati din aproape 40 de tari de pe cinci continente, prin intermediul unor interviuri realizate de Kerry Kennedy timp de doi ani. Unele dintre personalitatile intervievate in carte sunt cunoscute pe plan international, precum Václav Havel, Dalai Lama si Elie Wiesel. Cartea isi propune sa dezvaluie opiniei publice internationale atrocitatile la care au fost supusi acesti oameni, in speranta ca forta exemplului personal si a determinarii lor in fata injustitiei ii va indemna pe cititori sa transforme, la randul lor, propriile comunitati si lumea in care traim cu totii.

Kerry Kennedy va fi insotita, in Romania, si de alti doi cunoscuti aparatori ai drepturilor omului: Gábor Gombos, din Ungaria, sustinator al drepturilor persoanelor cu handicap mintal, si Marina Pisklakova, din Rusia, activista impotriva violentei domestice.

„Sunt foarte fericita sa lansez Fundatia Robert F. Kennedy Europe in Romania, in anul in care se implinesc 20 de ani de la caderea lui Ceausescu. Acesta este un efort de a le aminti oamenilor de triumful spiritului uman chiar si asupra unor represiuni coplesitoare. <> ii prezinta pe unii dintre cei mai importanti activisti pentru drepturile omului”, a declarat Kerry Kennedy, presedinta a Robert F. Kennedy Foundation of Europe.