Compozitorul francez Maurice Jarre, recunoscut pentru muzica filmelor de la Hollywood, recompensat cu trei premii Oscar, a decedat duminica, la Los Angeles, la varsta de 84 de ani, din cauza unui cancer, informeaza bbc.co.uk. Maurice Jarre, tatal muzicianului Jean-Michel Jarre, a compus muzica pentru mai mult de 150 de filme.

Maurice Jarre s-a facut remarcat in 1962, datorita coloanei sonore compuse pentru filmul "Lawrence al Arabiei", pentru care a fost recompensat cu un premiu Oscar. Ulterior, el a mai castigat doua premii Oscar, pentru muzica filmelor "Doctor Jivago" in 1966 si "Calatorie in India" in 1985. In palmaresul compozitorului francez se numara mai multe Globuri de Aur, Premii Grammy si Premii Bafta.

De-a lungul carierei a compus muzica pentru peste 150 de productii cinematografice, contribuind la succesul filmelor unor mari regizori, precum David Lean, Alfred Hitchcock, John Huston si Luchino Visconti.

Alte coloane sonore marcante includ The Message (1976), Dead Poets Society (1989) si Ghost (1990).

Maurice Jarre a compus in mare parte muzica orchestrala, muzica simfonica pentru teatru, balet si televiziune, inclusiv pentru seria "Iisus din Nazareth", de Franco Zeffirelli, lansata in 1977.