Lansarea cartii Urmuz, „Pagini bizare”, cu 15 interventii de Dan Perjovschi va avea loc miercuri, 1 aprilie, incepind cu ora 18:00, in holul Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti. La eveniment, alaturi de Urmuz vor mai participa Simona Popescu & Dan Perjovschi, informeaza editura Cartier.

Arta de avangarda si arta contemporana sint interesante mai ales in punctele in care ultima se intilneste cu prima. Si s-a tot intilnit pina acum, ultima intilnire de acest fel intimplindu-se anul trecut, la Varsovia, prin proiectul "Dada East", in care Marcel Iancu, Arthur Segal si Tristan Tzara s-au intilnit, intre altii, cu Haruki Farocki, Dan Perjovschi si Lia Perjovschi. De data aceasta, i-am stabilit intilnire lui Dan Perjovschi cu Urmuz. Titlul "Pagini bizare" este unul comun, fiecare a venit la aceasta intilnire cu paginile lui bizare, stabilind un art featurind art provocator de ambele parti, in mixajul artistului vizual Vitalie Coroban, care s-a ocupat de layout.

„Pentru fiecare lucrare de mari dimensiuni concep desenele in niste carnetele care intra in buzunar. Pe ultimele pagini ale acestor carnetele notez nume de oameni si strazi, ce mai am de facut ce e musai sa nu fac, ce sa-mi aduc aminte, ce sa uit. Fara sa vreau, paginile astea au devenit „ceva” in sine, un limbaj original, jumate desen / jumate text care se face sincer, fara ca eu sa stiu, artistic. Realitatea este acoperita cu semne misterioase, mai greu de citit din prima, absurde intr-un colt, exacte in celalalt.Toate pictogramele astea, care lasa loc mai multor interpretari decit ce fac in mod obisnuit, reprezinta viata mea dintre 2003 si 2008, sint cele mai urmuziene desene ale mele.” Dan Perjovschi

In Colectia C(ART)IER au mai aparut: Vitalie Coroban, Catalog, 2005; Anait si Valeri Kulicenko, Tapiserie, 2004; Alexandru Macovei, Catalog, 1998; Vitalie Coroban, Vlad Gaidas, Constantin Grozdev, Valeriu Volontir, Republica Moldova. Republic of Moldova. Album, 1998.