Vechea scoala romaneasca a Bisericii Sfantului Nicolae Udricani, la care au invatat personalitati ca Boierii Vacaresti, logofatul Greceanu, Anton Pann sau Petre Ispirescu, Paris Mumuleanu etc. va fi redeschisa, fondatorii urmarind sa puna fata in fata profesori "buni crestini" si elevi inteligenti si dornici sa invete carte, provenind din diferite medii sociale.

Potrivit unui comunicat, institutia va face parte din Asezamintele Udricani, care vor include, alaturi de biserica parohiei, o gradinita, o scoala, un azil pentru batrani si un muzeu.

Scoala pentru clasele I-XII va fi una confesionala, cu programa analitica prevazuta de Ministerul Educatiei. Elevii vor avea in plus activitati extrascolare precum pictura, muzica, sculptura samd in atelierele de creatie amenajate in incinta Asezamintelor.

Biserica Sfantul Nicolae Udricani a fost construita la 1734 de catre clucerul Udricani si Maria Doamna, cu acordul domnului Tarii Romanesti, Ioan Grigore Ghica al II-lea si al Mitropolitului Stefan. Pe langa ea au existat Scoala Romaneasca de la Udricani si Scoala de Caligrafie, precum si chilii pentru saraci si pentru oameni in varsta.

Proiectul vizeaza practic o reluare, dupa zeci de ani, a activitatii de la Udricani si a debutat cu consolidarea si restaurarea bisericii monument istoric in 2005, lucrarile de restaurare urmand a fi finalizate pana la sfarsitul acestui an. Parohia Udricani se afla pe str. Iuliu Barasch, nr. 11, sector 3.