"Pinocchio" se lanseaza pentru prima oara pe DVD in Romania, intr-o editie aniversara de platina, pe 2 discuri, informeaza un comunicat al Prooptiki Romania, remis HotNews.ro.

In 1883, basmul lui Carlo Collodi, "Pinocchio", iesea de sub tipar, iar in 1940, Walt Disney lansa “Pinocchio”, cel de-al doilea lung metraj de animatie, dupa “Alba ca Zapada si cei sapte pitici” din 1937.

Pelicula a adus studioului doua premii Oscar (pentru cea mai buna melodie si cea mai buna orchestratie) si a delectat de atunci numeroase generatii de copii, care, devenind parinti si bunici, au spus, la randul lor, nepotilor povestea lui Pinocchio.

In 2009, dupa mai bine de opt ani, "Pinocchio" iese iar din Seiful Disney pentru o perioada limitata, intr-o editie aniversara de platina, pe doua discuri. Avand imaginea si sunetul imbunatatite dupa exigentele mileniului 3, animatia va fi disponibila pentru prima oara pe DVD si in Romania.

  • Sa ne reamintim povestea lui Pinocchio

Batranul tamplar Geppetto si-a dorit dintotdeauna un copil si mare ii este bucuria cand, cioplind un baietel in lemn, se roaga la o stea sa-i dea viata si dorinta i se indeplineste. Zana Albastra il insufleteste, dar cu o conditie: Pinocchio trebuie sa demonstreze ca este vrednic sa fie un baietel adevarat. Ca sa-i fie mai usor, il va avea alaturi, drept constiinta, pe Jiminy Cricket.

Insa Pinocchio este neascultator si mincinos, ceea ce ii va aduce numai necazuri. in drum spre scoala, se intalneste cu vulpoiul Honest John si cu motanul Gideon, care realizeaza ca ar putea scoate bani buni de pe urma papusii insufletite din lemn si il vand circului lui Stromboli. Dar, vai, din actorul de succes care se astepta sa devina, Pinocchio ajunge inchis intr-o colivie, iar mai apoi, in parcul de distractii din Insula Placerii, se transforma in magar si risca sa fie sclav pe viata, la fel ca toti baieteii neascultatori care il insotesc.

In tot acest timp, Jiminy Cricket, constiinta lui Pinocchio, incearca sa-l readuca pe calea cea buna, dar are o misiune tot mai dificila, caci papusa lui Geppetto o minte in mod repetat pe Zana Albastra si astfel se indeparteaza de momentul in care ar deveni un baietel in carne si oase. Reusind sa fuga din Insula Placerii, Pinocchio revine acasa, dar Geppetto deja a plecat sa-l caute si, calatorind pe mare, a fost inghitit de o balena. Pentru a-si salva tatal, Pinocchio trebuie sa-si asculte constiinta si sa demonstreze ca poate face si fapte bune. Va reusi oare?

Pe langa frumoasa poveste, copiii vor descoperi pe DVD o multime de bonusuri: videoclip, o selectie de melodii Disney, informatii din culisele productiei, comentariu audio cu Eric Goldberg (animator si regizor Disney), Leonard Maltin si J.B. Kaufman (critici si istorici de film), jocuri si activitati: realitatile lui Pinocchio, puzzle-uri, realizarea productiei, scene taiate, minifilmul „Geppetto – atunci si acum”, scene de referinta live action, galeria de arta a lui Pinocchio si cantece eliminate la montaj: „Honest John”. Un film distribuit de Prooptiki Romania. Parteneri: Teatrul pentru copii „Ion Creanga” din Bucuresti si revista Baby.