Fostul vicepresedinte american si laureat al premiului Nobel pentru Pace, Al Gore, a anuntat marti ca in noiembrie va publica volumul "Alegerea noastra", o noua carte despre schimbarea climatica, ce propune solutii impotriva incalzirii globale, relateaza AFP.

Noua carte a lui Gore, ce reprezinta o continuare a primei sale lucrari, intitulata "Un adevar incomod" si publicata in 2006, va fi scoasa pe piata pe 3 noiembrie, de editura Rodale Books, pe hartie reciclabila.

"Mesajul transmis de 'Un adevar incomod' milioanelor de oameni a fost acela ca incalzirea climatica constituie o amenintare pentru viitorul civilizatiei umane, iar aceasta problema poate fi, si trebuie, rezolvata. Acum cand, in urma noilor descoperiri alarmante din ultimii trei ani, ne este mult mai clar ca o masura urgenta este mai necesara ca niciodata, este timpul sa stabilim un plan mondial de actiune. 'Alegerea noastra' raspunde acestui apel", a explicat fostul vicepresedinte american.

Prima carte lansata de Gore, care a fost transpusa intr-un documentar de Oscar, i-a adus acestuia premiul Nobel pentru Pace in 2007.