Woodstock 1969 este, in opinia multora, cel mai reprezentativ moment al miscarii flower power, memorabila pentru muzica, nuditate si atmosfera incendiara. Michael Lang, cofondatorul celebrului festival, se afla in cautarea surselor de finantare pentru organizarea unui concert extraordinar care sa aniverseze patru decenii de la evenimentul muzical intrat in legenda, relateaza TimesOnline.co.uk.

Lang are nevoie de o sponsorizare in valoare de 10 milioane de dolari in urmatoarele trei saptamani: "Sanse exista, dar nu as putea spune daca voi reusi sa strang aceasta suma", a declarat el pentru cotidianul The Times.

Central Park si alte locatii in aer liber din New York au fost marcate ca posibile gazde ale concertului aniversar. Trupe si artisti legendari precum The Who, Santana, Crosby, Stills and Nash, Joe Cocker, Dave Matthews Band sau Red Hot Chili Peppers ar putea canta pe scena Woodstock 2009.

Michael Lang a mai spus ca isi doreste ca aceasta editie a festivalului sa fie cu intrare libera. La editiile aniversare din 1994 si 1999, biletul de intrare a costat pana la 180 de dolari.

Prima editie a festivalului de la Woodstock a avut loc in New York, in 1969, si a reprezentat un punct de referinta in carierele multor muzicieni, precum Jimi Hendrix si The Who. De atunci, organizatorii au organizat mai multe concerte aniversare, cel mai recent avand loc in 1999.

Woodstock 1999 a degenerat in acte de violenta in timpul concertelor sustinute de trupele Limp Bizkit si Red Hot Chili Peppers, iar fortele speciale din New York si politia locala au fost obligate sa intervina pentru a calma spiritele.

Michael Lang nu considera ca reputatia festivalului de la Woodstock a avut de suferit de pe urma concertului din 1999: "Cand oamenii vorbesc despre Woodstock, ei nu se gandesc la concertele aniversare din '94 sau din '99. Ei se gandesc la concertele din '69".

Cine a cantat pe scena Woodstock ’69

Joan Baez

The Band Blood, Sweat and Tears

Paul Butterfield Blues Band

Canned Heat

Joe Cocker

Country Joe and the Fish

Creedence Clearwater Revival

Crosby, Stills and Nash and Young

Grateful Dead

Arlo Guthrie

Tim Hardin

Richie Havens

Jimi Hendrix

Incredible String Band

Jefferson Airplane

Janis Joplin

Keef Hartley Band

Melanie

Mountain

Quill

Santana

John Sebastian

Sha-Na-Na

Ravi Shankar

Sly and the Family Stone

Bert Sommer

Sweetwater

Ten Years After

The Who

Johnny Winter.